
3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Få opskrifterne på tre stykker smørrebrød fra Trina Hahnemanns nordiske sommerkøkken.
CHRISTIANSØ-SILD MED KARSE, VAGTELÆG OG FORÅRSLØG
4 personer
4 skiver groft rugbrød
smør eller fedt
8 Christiansø-sildefileter
4 hårdkogte vagtelæg
2 forårsløg eller rødløg
1 lille bakke karse
Smør brødet med smør eller fedt, læg sildefileter og æg i både på brødet, og drys med fintsnittet forårsløg og karse.
SPRÆNGT SPIDSBRYST MED SYLTEDE RODFRUGTER OG PEBERROD
4 personer
4 skiver groft rugbrød
smør
12 skiver sprængt oksebryst
4 spsk høvlet peberrod
friskkværnet peber
Syltede rodfrugter:
100 g rødbeder, røde eller gule
100 g gulerødder
1 tsk smør
salt og friskkværnet peber
Lage:
1½ dl æbleeddike
1 dl vand
50 g sukker
Start med at koge lagen. Hæld æbleedikke, vand og sukker i en gryde, og kog i 5 min. Skræl rødbeder og gulerødder, og skær dem i tynde skiver. Sauter dem i smør i en sauterpande i 5 min., drys med salt og peber. Hæld lagen over, og stil til afkøling.
Smør brødet med smør, og læg skiver af sprængt oksebryst på brødet. Tag grøntsagerne op af væden, og lad dem dryppe let af. Læg dem på kødet. Læg til sidst den høvlede peberrod på toppen, og drys med peber.
RYGEOSTSALAT MED KARTOFLER OG KÅL
4 personer
175 g rygeost
2 spsk skyr
1 tsk kommen
8 små kogte kartofler
10 radiser
100 g spidskål
4 spsk fintsnittet purløg
salt og friskkværnet peber
4 skiver groft brød
Rør rygeost, skyr og kommen sammen, skær kartofler og radiser i små skiver, hak kålen fint. Vend grøntsagerne i rygeosten, og smag til med salt og peber. Fordel salaten på brødene. Drys med purløg.
Hahnemanns nordiske sommermad


Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizza med bacon, forårsløg og vesterhavsost er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller aftensmad. Se opskriften her


3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Her er de tre varianter: Christiansø-sild med vagtelæg, sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter og peberrod samt sygeostsalat med kartofler og kål. Se opskrifterne her


Rå laks med salat og æbledressing
Køb friske skiver laks hos din fiskehandler og server denne ret som en delikat forret eller let frokost. Se opskriften her


Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomsteddike serveret med stegt spidskål, ærtepuré og nye kartofler. Se opskriften her


Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
Friske bønner behøver et minimum af tilberedelse. Skyl dem, nip dem og sautér dem i smør. Kyllingen skal ligge i lage på køl i et døgn. Se opskriften her


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Egentlig er cottaen som budding, men her med lidt mindre husblas , og derfor skal den anrettes i portioner. Toppet med rabarbersirup giver det en dejligt frisk og delikat dessert. Se opskriften her