Få opskrifterne på chia-blåbær-grød og spidskålswraps med oksekød og blomkålsris fra kogebogen ’51% RAW’ af Ginda Hirslund og Ditte Meincke.
Torsdag, 10. marts 2016 - 14:45 - af Shirley Nordenskiold Camille Gvidtfeldt Jakobsen
Når lidt over halvdelen af din tallerken indeholder utilberedt mad, sikrer du din krop de bedste betingelser. Dét er udgangspunktet i kogebogen ’51% RAW’ af Ginda Hirslund og Ditte Meincke. Her får du to opskrifter fra bogen, der hylder uforarbejdede råvarer med masser af bid, næringsstoffer og smag.
Camille Gvidtfeldt Jakobsen
CHIA-BLÅBÆR-GRØD
Med denne grød i maven kan det kun blive en god dag. Din mave vil elske chiafrøenes fibre, og din hjerne skærpes af det høje niveau af omega-3-fedtsyrer. Du kan også takke grødens sammensætning af fibre, protein og omega-3-fedtsyrer for at stabilisere dit blodsukker. Din morgengrød kan være klar i en fart, hvis frøene har ligget i blød i mælken natten over. Når chiafrø lægges i blød, får de en pektinagtig konsistens (meget lig hørfrø),som mætter godt.
Ingredienser: 2 portioner
5 spsk. chiafrø
4 dl ris-, hampe- eller sojamælk
1 spsk. vaniljepulver
80 g blåbær
kokoschips
revet skal af en halv økologisk citron
Fremgangsmåde: Sæt chiafrø i blød i mælken i mindst en time eller natten over i køleskab. Bland med vaniljepulver, og pynt med blåbær, kokoschips og citronskal.
Rødt kød er topscorer, når det gælder om at fylde dine jerndepoter op. Der er bare den ulempe, at kroppen sættes på overarbejde, når den skal nedbryde kødet i tarmene. I denne opskrift kommer citronen og kålen din lever til undsætning og hjælper nedbrydningen på vej. Samtidig hjælper kålens fibre til en behagelig rejse gennem dit system.
Ingredienser: 4 personer
Til blomkålsris:
300 g blomkål
30 g persille – og evt. lidt mynte
saft af ½ citron
salt og peber
TIL MARINADE:
½ tsk. rosenpaprika
½ tsk. korianderfrø, ristet og stødt
½ tsk. kanelpulver
Til wraps:
1 håndfuld solsikkespirer
12 hjertesalatblade
12 lilla spidskålsblade
12 rispapirblade
500 g økologisk oksekød
(brug steak, inderlår eller filet)
TIP: Erstat kødet med sojastrips, hvis du er vegetar.
Opskrifterne ... stammer fra bogen ’51% Raw – Halvrå powerfood, som gør dig levende’ af Ginda Hirslund og Ditte Meincke. Kogebogen koster 206 kr. og fås online HER