
Ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost
Smagen er sart og frisk, men undervurder den ikke. Prøv denne ærtesuppe med basilikum og rygeost.
Denne ærtesuppe med basilikum og rygeost er perfekt som forret. Ærtesuppen er kold og frisk, og den er super nem at tilberede.
Suppen tager ikke skade af at blive opgraderet med en stegt kammusling, lidt friske fjordrejer eller lidt sprødristet bacon eller skinke.
LÆS OGSÅ: Prøv også den her nemme opskrift på ærtesuppe!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost
- 250 g bælgede ærter
- ½ bundt basilikum
- fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
- 1 tsk akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl blancheringsvand fra ærterne
- 1 dl skyr el. græsk yoghurt
- 100 g rygeost
- 8 radiser
Sådan laver du ærtesuppe med basilikum, radise og rygeost
- Blancher ærterne (gem lidt friske til serveringen) i saltet vand i 1-2 min., tag dem op, og hæld dem direkte i koldt vand, så de er møre, men stadig beholder deres flotte grønne farve og friskhed.
- Gem kogevandet, det skal du bruge til suppen.
- Hæld ærterne i en blender sammen med basilikum (gem lidt basilikum til at drysse oven på suppen), fintrevet citronskal, honning, salt og peber, skyr, 50 g af rygeosten og til sidst 3 dl af kogevandet.
- Blend det hele i ca. 1 min. til en glat grøn suppe.
- Hæld suppen i en skål, og sæt den i køleskabet.
- Når suppen er helt afkølet, så server den med basilikum, lidt friske ærter, små klatter af rygeost og helt tynde skiver radise.
- Server godt brød til.
LÆS OGSÅ: Få alle vores opskrifter på suppe her!
Prøv også disse opskrifter med ærter...
Tips og opskrifter med ærter


Ærter under bælgen
Typer: De mest brugte ærter er marværterne, hvor vi typisk kun spiser frøene (ærterne). Derudover findes der ‘mange tout’-ærter, som er fransk for, at alt kan spises. De har ikke den seje hinde inderst i bælgen. Der er to slags ‘mange tout’: sukkerærter, som er fladbælgede, og slikærter, som er rundbælgede med kødfulde bælgvægge.


Stegte ærtebælge med kalvetatar, ærtespirer og peberrod. Her er det ærtebælge og -spirer, der er i fokus. Få opskriften på næste side.


Lidt mere om ærter
Smag: Ærter er fine og sarte i smagen og går rigtig godt sammen med lette ting som fisk, skaldyr, fjerkræ, pasta, ris og kalvekød.


Lun salat med ærter, perleløg og bacon. Server salaten direkte fra panden som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til stegt eller grillet fisk eller fjerkræ. Få opskriften på næste side.


Ærter i maden
Tilberedning: Brug så kort en tilberedning som muligt, så ærterne holder deres fine friske smag. Ærter egner sig til stort set alt: suppe, puré, i salat, i stuvninger, kogte, let ristede i smør, man kan ligefrem lave ærteis.


Ærtepuré med mynte, mandler og stegt makrelfilet. Blend pureen med let ristede mandler og mynte, det giver delikat og crunchy modspil til fisken. Få opskriften her


Ærter i sæson
Sæson: I Danmark kan vi høste ærter fra tidlig juli til et godt stykke ind i august. Ærterne er bedst lige fra bælgen, når de er små og helt nye og har en sødlig frisk smag. Senere på sæsonen, når de er større og lidt mere melede og grove i smagen, er de bedst til madlavning.


Let stuvede ærter med citron, dild, glaskål og østers. Denne ret skal serveres med det samme, imens den excellerer i lun fløde med ærter og sprød glaskål. Få opskriften på næste side.


Dyrk dine egne ærter
Du kan dyrke dine egne ærtespirer lige så let som karse. Ærtespirerne er lækre som snack og i salater.


Kold ærtesuppe med markante smagsgivere: basilikum, radise og rygeost. Pep evt. suppen endnu mere op med lidt fjordrejer eller andre favoritter. Se, hvordan du laver den her


Opbevaring: Opbevar ærterne på køl i bælgen. Har du store mængder, så gem evt. den friske smag i fryseren. Bælg ærterne, og blancher dem før du fryser dem.