
Grønt
Andalusisk inspireret Gazpacho
Gazpacho er en typisk andalusisk forret, baseret på tomater. Den nydes kold og er genial i de varme sommer- og sensommermåneder.
Mandag d. 20. april 2020 (Først udgivet: d. 15. august 2011) Af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Prøv denne fantastiske opskrift på andalusisk inspireret gazpacho. Gazpacho er en typisk andalusisk forret, baseret på tomater. Den nydes kold og er genial i de varme sommer- og sensommermåneder. Få opskriften herunder!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Andalusisk inspireret Gazpacho
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave gazpacho
- 8 bøftomater
- 5-6 hele peberkorn
- 4 dl tomatjuice
- 1 lille bundt basilikum
- 2 røde pebere
- 1 gul peber
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 kvist timian
- 1 laurbærblad
- havsalt
- 1 spsk sherryeddike
- Tilbehør:
- 4 skiver brød
- 2 spsk olivenolie
- havsalt
- 12 radiser
- 1 agurk
- 12 cherrytomater
Sådan laver du gazpacho
- Skær bøftomater i grove stykker og læg dem i en skål med peberkorn.
- Hæld tomatjuice over og tilsæt halvdelen af basilikummen.
- Skær peberfrugterne i stykker og fjern kernerne. Hak hvidløg.
- Opvarm en pande med olivenolie.
- Sauter peberfrugter og hvidløg med timian og laurbærblad, til peberfrugterne falder sammen og er møre. Krydr med salt.
- Bland de sauterede peberfrugter med tomater og tomatjuice.
- Sæt skålen på køl og lad det marinere til næste dag.
Næste dag:
- Blend tomatblandingen med resten af basilikummen - blend evt. over to omgange. Si pureen over i en skål.
- Brug bagsiden af en træske til at mase pureen igennem sien.
- Tilsæt sherryeddike og smag til med salt.
- Er suppen for tyk, så spæd op med tomatjuice.
- Server suppen iskold og dryp med olivenolie lige før servering.
Tilbehør:
- Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i grove terninger, læg dem i en skål og vend brødterningerne med olie og havsalt.
- Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Rist brødet til sprøde croutoner i 5-6 minutter.
- Skyl og rens radiserne og skær dem i mindre stykker.
- Skær agurken i terninger og halver cherrytomaterne.
- Server evt. grønsager og croutoner i separate skåle som tilbehør til gazpachoen.
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!
Læs mere om: