Grønt

Appelsin/fennikelsalat

En salat med appelsin og fennikel giver et frisk modspil til den fede hovedret.

3 appelsiner
1 fennikel
½ rød chili
et skvæt olivenolie
et mindre skvæt æblecidereddike
koriander eller persille
lidt røget paprika
salt og peber

Skær skrællen af appelsinerne, og skær bådene ud mellem lamellerne, så der kun er det rene appelsinkød tilbage, og læg dem i en skål. Skær ultratynde skiver af fennikel, evt. på et mandolinjern, og læg dem ned til appelsinerne. Skær tynde, fine skiver af chilien, gerne med kerner ved, og læg dem i skålen. Tilsæt en lille håndfuld koriander, eller persille hvis ikke man kan lide koriander. Smag til med olie og eddike, røget paprika og salt og peber efter behag. Lad hvile en time på køl.

Se de andre opskrifter i menuen:


Forret: Pighvar-bisque

Hovedret: Åben lasagne med anderagout
Dessert: Æbletærte Pandowdy style


Se også galleriet med billeder af Timm Vladimir i køkkenet:

Timm Vladimir tryller i køkkenet


10 råvarer du skal spise i juni

Læs mere om: