
Grønt
Appelsin/fennikelsalat
En salat med appelsin og fennikel giver et frisk modspil til den fede hovedret.
Fredag d. 9. marts 2012 - af Timm Vladimir, Foto: Lars E. Andreasen
3 appelsiner
1 fennikel
½ rød chili
et skvæt olivenolie
et mindre skvæt æblecidereddike
koriander eller persille
lidt røget paprika
salt og peber
Skær skrællen af appelsinerne, og skær bådene ud mellem lamellerne, så der kun er det rene appelsinkød tilbage, og læg dem i en skål. Skær ultratynde skiver af fennikel, evt. på et mandolinjern, og læg dem ned til appelsinerne. Skær tynde, fine skiver af chilien, gerne med kerner ved, og læg dem i skålen. Tilsæt en lille håndfuld koriander, eller persille hvis ikke man kan lide koriander. Smag til med olie og eddike, røget paprika og salt og peber efter behag. Lad hvile en time på køl.
Se de andre opskrifter i menuen:
|
Forret: Pighvar-bisque |
|
Hovedret: Åben lasagne med anderagout |
Dessert: Æbletærte Pandowdy style |
Se også galleriet med billeder af Timm Vladimir i køkkenet:
Timm Vladimir tryller i køkkenet |
Læs mere om: