
Grønt
Bagt græskar med chili-korianderyoghurt
Lav bagt græskar med chili-korianderyoghurt som fristende forret eller som tilbehør til hovedretten.
Søndag, 24. november 2019 - 15:21 - af Gitte Heidi Rasmussen / foto: Betina Hastoft
Når en tung hovedret og dessert venter, kan det være kærkomment at lade forretten være 100 % vegetarisk - så lægger den sig knap så bastant i maven. Her giver vi dig opskriften på en mulig forret med græskar eller alternativ tilbehør til hovedretten. Når hokkaido og butternutsquash er i sæson, er det samtidig en frisk og billig måde at servere lidt nordisk gourmet.
SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter med græskar!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Bagt græskar med chili-korianderyoghurt
Antal: 4 personer
Tid: 30 min.
Det skal du bruge til bagt græskar med chili-korianderyoghurt
- 600 g skrællet græskar - fx butternutsquash eller hokkaido
- ½ tsk. stødt kanel
- 1 spsk olivenolie
- 150 g græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili, gerne uden kerner
- 1 bdt. frisk koriander
- Salt, peber
- 1 spsk. græskarkerner
PRØV OGSÅ: Syltet græskar med rosemarin, appelsin og anis
Sådan laver du bagt græskar med chili-korianderyoghurt:
- Skær græskarret ud i grove stykker, og bred dem ud på en bradepande. Krydr med kanel, salt og peber og dryp godt med olivenolie.
- Bag dem møre og gyldne i ca. 20 min. Ved 200 grader.
- Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, finthakket chili og hakket koriander – gem dog lidt til pynt. Smag til med salt og peber.
- Fordel dressingen over de bagte græskar, drys med kerner og koriander, og servér straks som en lækker vegetarisk forret eller som tilbehør til hovedretten.