
Bagt græskar-salat med røget spæk, pærer og skalotteløg
Spis denne salat med bagt græskar til fisk, kød eller som selvstændig ret med godt brød.
Opskrift på bagt græskar-salat
4 personer
Det skal du bruge:
- 1 stor butternut squash, 1 pumpkin el. 1 hokkaido
- 2 spsk æbleeddike
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 1 spsk akaciehonning
- 1 pære
- 1 skalotteløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 50 g røget spæk
- Havsalt og peber
Prøv også: Nem opskrift på forret med bagt græskar
Fremgangsmåde:
- Skræl græskarret, del det, og skrab kernerne ud.
- Skær græskarkødet i grove stykker eller både, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend stykkerne godt rundt med eddike, olie, salt, honning og peber. Bag græskarstykkerne ved 180° i 7-8 min., til de er møre, men stadig med bid; de kan godt smide lidt væske under bagning, den kan du gemme og bruge som lidt ekstra dressing.
- Frigør pæren for kernehuset, og skær den i helt tynde både. Pil skalotteløget, og skær det i tynde ringe. Hak persillen groft.
- Fordel græskarstykkerne på fire tallerkener, og drys pærebåde, skalotteløg og persille udover.
- Skær til sidst røget spæk i helt tynde skiver, læg dem på et stykke bagepapir, og steg dem sprøde og gyldne i ovnen ved 180° i ca. 8-10 min. Alternativt skær det røgede spæk i små terninger og rist dem sprøde på en varm pande.
- Drys det sprøde spæk ud over salaten, og server.
Find flere opskrifter med græskar her
Find inspiration til desserten i galleriet nedenfor.
Se også galleriet med lækre italienske opskrifter:


Klassisk tiramisu
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som med sin bløde mascarponecreme og smag af kaffe og ren kakao er den perfekte afslutning på en god middag. Få opskriften på klassisk tiramisu her!


Trifli med blåbær og limoncello
Denne trifli er en fræk fortolkning af den klassiske italienske dessert Zuppa Inglese. Få opskriften her!


Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler
Panforte er en kompakt kage med intens smag. Spis den som konfekt i små stykker. Se opskriften her!


Panna cotta med bær i vin og honning
Endnu en udgave af den italienske klassiker inden for desserter: panna cotta. Her serveret med bær i vin og honning. Se opskriften her


Citronkager med ricottacreme
Disse italienske kager med citron og birkes, serveret med ricottacreme, er dejlig som dessert efter en italiensk middag. Se opskriften her


Æble-panna cotta
I denne udgave af panna cotta er der tilføjet små æblestykker, der giver den ellers italienske klassiker et lidt mere nordisk twist. Se opskriften her


Cappuccinokage
En dejlig italiensk kage med cappuccino og mascarponecreme. Mums! Se opskriften her


Grillede ferskner med kardemomme-mascarpone og honning
En dejlig dessert til en grillaften med italiensk tema. Server fersknerne med kardemomme-mascarpone og honning lune fra grillen. Se opskriften her


Panna cotta med rabarberkompot
Panna cotta er ikke til at komme udenom, når vi snakker italienske desserter. Her har panna cottaen fået følgeskab af en dejlig frisk rabarberkompot. Se opskriften her