
Blomkålssalat med mandler og grønne linser fra Puy
Afprøv denne blomkålssalat, der er en anderledes salat med masser af fylde og smag! Spis dig mæt i proteiner og fibre, og glæd dine smagsløg med estragonens delikate indspark.
De grønne linser fra Le Puy i Auvergne hører under kvalitetsmærkningen AOC (appellation d'origine contrôlée), som beskytter udvalgte landbrugsprodukter produceret inden for et skarpt afgrænset landområde.
LÆS OGSÅ: Sprød blomkålssalat med chilivinaigrette
Blomkålssalat med mandler og grønne linser
Opskrift til 6 personer
INGREDIENSER
- 200 g puy-linser
- 1 lille blomkål
- 50 g mandler
- 2-3 stilke frisk estragon
- ¼ bundt persille
Estragonvinaigrette:
- 4 spsk. estragoneddike
- 3 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- 3 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Til servering:
- 8-10 friske estragonblade
FREMGANGSMÅDE
Skyl linserne i koldt vand, og kog dem i rigeligt vand i 12 minutter. Lad dem dryppe af. Skyl blomkålen, halvér den, og snit hver halvdel i tynde skiver. Hak mandlerne. Skyl og hak estragon og persille. Bland linser, blomkål, mandler, estragon og persille i en stor skål.
Estragonvinaigrette: Pisk estragoneddike, sennep, honning og olivenolie sammen, til vinaigretten tykner og er blank og glat. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over grøntsagerne, og vend salaten sammen.
Servér blomkålssalaten i en skål drysset med friske estragonblade.
Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER