Grønt

Brieost med nye smagsoplevelser

En god ost efter middagen sætter prikken over i’et, inden det søde indslag skal nydes til kaffen. Her får du opskriften på brie med stegte asparges og lun vinaigrette.

Ost har altid været en populær spise, men det er først nu, at der for alvor er sket en oste-revolution. Gode oste bliver nydt i lange baner, og der bliver eksperimenteret og tryllet i køkkener verden over for at lave lækre retter med ost.

Læs også: 7 lækre pasta-opskrifter

Er brieosten en af dine favoritter, er denne opskrift til huskelisten. Her får du opskriften på brie med stegte asparges og lun vinaigrette - en ret, der egner sig fortrinligt efter hovedretten og inden desserten.

Læs også: Sund frokost: 7 lækre opskrifter
 

Brieost med asparges

4 personer
2 fed hvidløg
Olivenolie
2 bundter asparges
Lidt smør
Salt og peber
1 hel brie

Vinaigrette:
10 valnødder
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
4 spsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike
4 spsk honning
Tilbehør: groft brød

Prøv også opskriften: Iskold hindbærsnaps
 

Fremgangsmåde:

Hak hvidløget fint, og steg det gyldent i lidt olie. Bræk det nederste af aspargesene, og tilsæt dem på panden sammen med lidt smør. Steg aspargesene i 5 minutter, så de er let tilberedt, men ikke mister deres bid. Smag til med salt og peber.

Vinaigrette: Hak valnødder, hvidløg og rosmarin groft, og rør det sammen med olivenolie, hvidvinseddike og honning. Lun gerne vinaigretten lidt før servering.

Server brien med asparges, vinaigrette og groft brød til.

Find flere lækre opskrifter her:

Læs mere om: