
Brieost med nye smagsoplevelser
En god ost efter middagen sætter prikken over i’et, inden det søde indslag skal nydes til kaffen. Her får du opskriften på brie med stegte asparges og lun vinaigrette.
Ost har altid været en populær spise, men det er først nu, at der for alvor er sket en oste-revolution. Gode oste bliver nydt i lange baner, og der bliver eksperimenteret og tryllet i køkkener verden over for at lave lækre retter med ost.
Læs også: 7 lækre pasta-opskrifter
Er brieosten en af dine favoritter, er denne opskrift til huskelisten. Her får du opskriften på brie med stegte asparges og lun vinaigrette - en ret, der egner sig fortrinligt efter hovedretten og inden desserten.
Læs også: Sund frokost: 7 lækre opskrifter
Brieost med asparges
4 personer
2 fed hvidløg
Olivenolie
2 bundter asparges
Lidt smør
Salt og peber
1 hel brie
Vinaigrette:
10 valnødder
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
4 spsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike
4 spsk honning
Tilbehør: groft brød
Prøv også opskriften: Iskold hindbærsnaps
Fremgangsmåde:
Hak hvidløget fint, og steg det gyldent i lidt olie. Bræk det nederste af aspargesene, og tilsæt dem på panden sammen med lidt smør. Steg aspargesene i 5 minutter, så de er let tilberedt, men ikke mister deres bid. Smag til med salt og peber.
Vinaigrette: Hak valnødder, hvidløg og rosmarin groft, og rør det sammen med olivenolie, hvidvinseddike og honning. Lun gerne vinaigretten lidt før servering.
Server brien med asparges, vinaigrette og groft brød til.
Find flere lækre opskrifter her:


Spaghetti pancetta e lenticchie
Spaghetti med linser og pancetta er en ret fra regionen Puglia.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Ravioli in salsa rosa
Ravioli med ricotta og spinatfyld i rosa sauce af tomat med fløde og parmesan.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Rigatoni carciofi e calamari
Rigatoni/penne med artiskokbåde og calamari-ringe.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Spaghetti alle vongole
Klassisk spaghetti med venusmuslinger, hvidløg og peperoncini er en ret fra regionen Campania.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Fettuccine zucchine e gamberi
Fettuccine med squash, rejer og cherrytomater.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Tagliolini con la spigola
Tagliolini med små stykker havbars-filet, cherrytomater og peperoncini er en ret fra Sardinien.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine




Penne all'arrabbiata
Penne med stærk chilisauce.
Denne ret er Italien-eksperten Eva Ravnbøls lyn-livret.
»Det her er min egen lyn-livret,« siger Eva Ravnbøl. »Når jeg har været for længe væk fra Italien og dermed pasta, er det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, at lave en god gang penne all’arrabbiata med masser af peperoncino.«
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Pappardelle med kaninragout
Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter. Her er deres bud på parpardelle med kaninragout.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Pasta e patate
Pastasuppe med kartofler og urter.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine