
Grønt
Broccolisalat med spelt
Lav en lækker broccolisalat med spelt, kylling, feta og selvfølgelig den sunde broccoli.
Mandag, 29. august 2016 - 9:58 - af Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: Betina Hastoft
Den her broccolisalat med kylling, spelt og feta er en rigtig nem og sund hverdagsret, som alle elsker.
Opskrift på broccolisalat med spelt og kylling
Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Det skal du bruge til broccolisalat:
• 250 g speltkerner
• olie til stegning
• 3 kyllingebrystfileter
• salt og friskkværnet peber
• 1 broccoli
• 1 rødløg
• 1 squash
• ½ glas hakkede soltørrede tomater i olie (ca. 100 g)
• 150 g feta
• 1 lille potte kruspersille
Limedressing:
• 3 spsk olivenolie
• saften af 1 limefrugt
• 1 tsk flydende honning
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• 4 skiver godt brød, fx surdejsflute eller ciabattabrød (Opskrift på koldhævet surdejsbrød her)
Prøv også: Laksetærte med broccoli
Sådan laver du broccolisalat:
1. Kog perlespelten i en gryde med vand efter anvisningen på pakken. Afdryp, og hold dem varme.
2. Opvarm en pande med olie, og steg kyllingebrystfileterne i 5-7 minutter på hver side, til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber. Skær kødet i mundrette stykker.
3. Skyl broccolien, skær den i små buketter, og kog dem i 2 minutter i en gryde med letsaltet vand. Den skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra.
4. Pil og hak rødløget fint. Skær squashen i små tern. Bland perlespelt, kylling, broccoli, rødløg, squash og soltørrede tomater sammen.
5. Limedressing: Rør ingredienserne til limedressingen godt sammen, og vend den i speltsalaten.
6. Anret salaten i en skål eller på et stort fad, og drys med smuldret fetaost og finthakket persille. Server gerne med brød til.