
Broccolisalat og 5 andre fantastiske broccoliretter
Her får du den gode broccolisalat og 5 andre fantastiske opskrifter, der får det bedste frem i den knasende broccoli.
Broccoli er en af de mest populære kåltyper i Danmark. Det skyldes blandt andet, at den er proppet med vitaminer, kan tilberedes på mange måder, er holdbar og har en meget mild kålsmag. Dertil kommer, at broccoli forhandles i supermarkeder næsten året rundt og kan dyrkes i egen have. Kort sagt har vi danskere forelsket os i den sunde grøntsag fra Italien.
Prøv også: Klassisk broccolisalat med dressing her!
Broccolisalat og 10 andre gode opskrifter med broccoli
Forvandl den knasende gode broccoli til en skøn broccolisalat, en fyldig tærte med laks, supersund suppe og meget mere.
Opskrifter med broccoli


Nem opskrift på klassisk broccolisalat
Det skal du bruge til broccolisalat:
- 1 broccoli
- 150 g røget bacon
- 1 stort hakket rødløg
- 1½ dl græsk yoghurt 2 %
- 1½ dl mayonnaise
- 3-4 spsk. appelsinsaft eller -juice
- Salt og peber


Sund lasagne med broccoli
Lav en sund og knasende version af den klassiske lasagne. Sådan laver du lasagne med broccoli - Fremgangsmåde her!


Broccolisuppe med ristede mandler
Det skal du bruge til broccolisuppe:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 knivspids cayennepeber
- 7 dl hønsebouillon
- 2½ dl piskefløde
- 400 g broccoli
- salt og friskkværnet peber


Broccolisalat med spelt
Du kan også lave en sundere version af den klassiske broccolisalat med den her opskrift med spelt. Sådan laver du broccolisalat med spelt - fremgangsmåde her!


Boller i karry med broccoli


5-kålssuppe med broccoli
Brug den gode broccoli i en supersund 5-kålssuppe. Få opskriften på 5-kålssuppe her!


Tærte med broccoli
Den ultimative laksetærte. Her får du en fortryllende opskrift på laksetærte med den uundværlige broccoli. Find opskriften her!
Relaterede artikler
Sådan vælger du den bedste broccoli
Når du skal vælge en god broccoli fra grønthandlerens hylder, så skal du kigge på farven. Den fortæller, hvor frisk broccolien er. Den skal være grøn og stilken skal være sprød og ikke slatten. Hvis broccolien har gule blomster, er den ikke god.
Tip! Broccoliretter smager godt med dette koldhævet surdejsbrød
Sådan opbevarer du broccoli
Hvis du skal spise broccolien i samme uge, som du har købt den, skal du blot komme den i en plasticpose og lægge den i køleskabet. Vær opmærksom på, at den helst ikke må ligge sammen med tomater, citroner, lime, appelsiner og æbler. Skal du derimod opbevare din broccoli i længere tid – eller har en stor mængde – så kan du blanchere stilkene i omkring 2 minutter, lade dem afkøle og derefter fryse dem ned.
Sådan tilbereder du broccoli
Broccoli kan bruges i et væld af opskrifter, og du kan se nogle af dem herover. De mest populære er den klassiske broccolisalat, blancheret og med en smule salt eller ovnbagt. Den milde broccolismag gør den også populær i mange gryderetter og dens italienske oprindelse gør den særlig velegnet til pastaretter, parmesanost og hvidløg.