
Grønt
Brombær
Brombær vokser vildt i Danmark og smager fantastisk direkte fra busken, men pas på, brombærbusken passer godt på sine bær med mange stikkende torne.
Mandag d. 23. juli 2012 - af Redaktionen, Foto: John Bendtsen
Brombær smager fantastisk, som de er direkte fra busken, i fyldige tærter eller en dejlig, mørk brombærmarmelade. Derudover bruges brombær også til vin, likør og snaps.
Opskrifter med brombær Chokoladeis med brombær Frangipane med brombær Varm chokolade med brombær Æbletærte Pandowty style |
Brombær er i familie med hindbær, boysenbær, multebær og mange andre bær, der alle ligner hinanden meget.
Brombær vokser vildt i alle danske skove. Brombærbuskene er tornede, så hav lange ærmer og havehandsker på, når du plukker dem.
Vidste du…
At brombær ikke kun er sorte, men også kan være vinrøde og hvidgule?
Opbevaring
Brombær kan holde sig et par dage i køleskab, og ellers kan de fryses.
Sæson
August-september
Læs mere om: