
Flødestuvede sølvbeder med krydderurter og revet appelsinskal
Prøv denne opskrift på flødestuvede sølvbeder med krydderurter og revet appelsinskal.
Sølvbeden er en forholdsvis overset grøntsag i det danske køkken, hvilket er ret ærgerligt, da den passer til mange retter og både kan spises rå eller tilberedt.
Prøv fx denne opskrift på risotto med sølvbeder
Sølvbeden består af en hvid stilk med store, grønne blade. Sølvbedebladene minder mest af alt om spinat, de er blot grovere og lettere at rengøre.
Desuden er sølvbeden en grøntsag, der er let af dyrke hjemme i haven.
Opskrift på flødestuvede sølvbeder
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave flødestuvede sølvbeder
- Masser af friske krydderurter f.eks. timian, rosmarin og basilikum
- 1 fed hvidløg
- 350 g sølvbedeblade
- 1 spsk. smør
- 1 dl fløde
- Revet skal af appelsin
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Sådan laver du flødestuvede sølvbeder
- Hak krydderurter og hvidløg fint.
- Skær den groveste bund af stilken fra sølvbedebladene og kassér dem.
- Skær bladene i mindre stykker.
- Svits sølvbedebladene i en gryde med smør, til de falder sammen.
- Rør krydderurter, hvidløg, fløde og appelsinskal i spinaten.
- Lad det simre ved middelvarme, til fløden begynder at tykne.
- Smag til med salt og peber.
TIP! Har du ikke mulighed for at få fingrene i de skønne sølvbedeblade, kan de erstattes af spinat – du skal i så fald være opmærksom på, at de skal stege kortere tid, da de er finere i bladene.
Prøv også dette tilbehør til maden...
Tilbehør til aftensmaden


Linser med nye løg og persille
Linser er sunde, nærende og spækkede med proteiner! Denne variant med nye løg og persille er den perfekte grønne makker til en god middag. Find opskriften her!


Knasende sund salat med rugkerner
Brug de bedste nordiske råvarer til at lave en sund salat med rugkerner, æbler, selleri, persille og bid fra peberrod. Find opskriften her!


Ris af blomkål
Hvis du gerne vil snige flere grøntsager ind i din kost, så prøv den nyeste madtrend med ris lavet af blomkål. Find opskriften her!


Risotto med rødbeder og pinjekerner
Her får den masser af smag fra rødbeder, pinjekerner, rucola og en skefuld creme fraiche på toppen. Find opskriften her!


Blomkålssalat med parmesan
Denne fyldige salat kan nydes vegetarisk til frokost med groft brød til eller serveres som tilbehør til stegt kød eller fisk. Find opskriften her!


Lun smørbønnesalat med bagte peberfrugter
En smørbønnesalat som denne har godt af en kraftig og syrlig dressing, og friske, sprøde grøntsager giver modspil til bønnernes bløde, let melede konsistens. Find opskriften her!


Salat af snittebønner og vilde asparges
Spis salaten med groft brød til eller med et lille stykke fisk eller kød, hvis du ikke kan lade være. Find opskriften her!


Speltsalat med kål, æbler og granatæble
Denne salat egner sig også godt som tilbehør til tung mad, og du kan også lave den med andre typer kål som fx rødkål og hvidkål. Find opskriften her!


Salat af rødbeder med tang, jordnødder, lime og bronzefennikel
Rødbeder har en god, sødlig smag, som godt kan tåle at komme i fokus. Denne salat er som tilbehør til fisk og kød.