
Græskar syltet med rosmarin, appelsin og anis
Brug det som tilbehør til næsten alt
2 sylteglas
Ingredienser:
1 græskar, fx hokkaido eller butternut
2 spsk groft salt
Syltelage:
5 dl lagereddike
5 dl vand
400 g sukker
10 fennikelfrø
4 stjerneanis
15 peberkorn
4 kviste rosmarin
2 appelsiner
SE OGSÅ: Råvareguide om græskar
Dag 1: Skræl græskarret, halver det, og befri det for kerner. Skær græskarkødet i skiver på ca. 1 cm's tykkelse (a la asier), drys med salt, og lad dem trække på køl i 12 timer.
Dag 2: Skyl græskarskiverne i koldt vand, og fyld dem i to skoldede sylteglas eller et stort. Hæld alle ingredienserne til syltelagen i en gryde - appelsinerne skåret i grove stykker, og kog op. Hæld den kogende lage over græskarskiverne, og luk glasset tæt. Sæt glasset i køleskabet eller i en mørk, kølig kælder, og lad det trække i ca. 1 uge inden brug.
De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder på køl og kan i mellemtiden spises til stort set alt, der lige
mangler lidt surt.
SE OGSÅ: Græskarsuppe med stegt dansk blæksprutte og sødskærm
Find flere lækre opskrifter i galleriet nedenfor.
10 lækre supper


Jordskoksuppe med persille/trøffelolie, croutoner og kalvebacon
En suppe, der er perfekt til forret i en gæstemenu.


Bagt gulerodssuppe
Suppe kan også laves i ovnen. Brug en römertopf til at tilberede retten. Det er en lerpotte til ovnbagning. En ildfast gryde kan også bruges.


Tom Yam goong
Der kan både skrues op og ned for styrken med det antal chili, man tilsætter den klassiske thai-suppe Tom Yam Goong.


Madam Brøndums fiskesuppe
Den skønne smag af fisk er perfekt balanderet med den cremende fløde i denne suppeopskrift.


Hønse og -løgsuppe med jordskokker og timian
Det er skønt at koge en hel suppehøne.
Her gør de store løg og stykker med jordskokke suppen dejlig rustik.


Toscansk fiske- og skaldyrssuppe
Bliv henført til det dejlige Italien med denne toscanske opskrift på fiskesuppe.


Zuppa canellini e zucca
Grønsagssuppe med græskar og cannellini-bønner er en ret fra Toscana.


Kyllingesuppe
Denne suppe har inspiration fra det asiatiske køkken med ingefær, limeblade, citrongræs og kokosmælk


Brændenældesuppe med sennepsæg
Brændælder er godt nok ukrudt, men derfor kan man altså godt bruge dem i madlavning. Hvorfor ikke tage en tur i skoven og plukke en masse og lave denne lækre suppe.


Grøn suppe med grillet kammusling
Mynten i denne suppe giver den et lille twist og står perfekt til kammuslingerne.