
Grønt
Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette
Denne grønkålssalat er en fyldig og mættende salat, som er spækket med vitaminer og mineraler. Du kan få tanggranulat af mange forskellige slags tang, så smag dig frem, og find din favorit.
Onsdag, 26. juli 2017 - 6:00 - Uddrag fra bogen ‘Tang – et hav af mad’ skrevet af Anita Dietz og Liselotte Kira Gregers Andersen Foto: Magnus Klitten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Grønkålssalat med dadler, æbler og tangvinaigrette
INGREDIENSER
- 4 stængler grønkål
- 1 håndfuld dadler
- 1 håndfuld ristede, saltede mandler
- 2 røde spiseæbler
Tangvinaigrette:
- 2 spsk æbleeddike
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk grov tangsennep
- 1 tsk tangsalt
- ½ spsk tanggranulat
- 1 dl koldpresset græskarkerneolie
PRØV OGSÅ: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder
LÆS OGSÅ: Derfor skal du spise tang – havets superfood!
FREMGANGSMÅDE
Skyl og rens grønkålen grundigt. Skær den fra stænglerne og hak den fint. Fjern stenene fra dadlerne, og del eller skær dem i mundrette stykker. Hak mandlerne groft. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i ukurante stykker. Vend ingredienserne sammen i en skål.
Tangvinaigrette: Hæld alle ingredienserne til dressingen på nær olien i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen, til du opnår en cremet konsistens. Hæld dressingen over salaten, og server.
Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER
Læs mere om: