
Grønt
Grønne ærter
Grønne ærter smager fantastisk om sommeren, når man lige har plukket dem og spiser dem direkte fra bælgen. Læs mere om de grønne ærter og få opskrifter her.
Fredag d. 6. juli 2012 - af Redaktionen
Langt de fleste grønne ærter, vi spiser, får vi fra frostposer og konservesdåser. Men det er da meget sjovere og smager meget bedre, når vi plukker ærterne selv.
Opskrifter med grønne ærter Ærtegnocchi Nye kartofler med ærtepuré og toast Risotto med ærter og citron Spæd salat med sprød bresaola, gedeost, ærter og mynte |
Ærter skal plukkes på det helt rigtige tidspunkt. Plukker man ærterne for tidligt, er de små, og bælgen er ikke fyldt helt op, og plukker man dem bare et par dage for sent, er ærterne blevet hårde og melede.
Vidste du...
At grønne ærter er umodne, når vi spiser dem? Hvis ærterne bliver modne, er de hårde og helt umulige at spise.
Udover grønne ærter findes der slikærter og sukkerærter, som minder meget om hinanden og tit forveksles. Fælles for slikærter og sukkerærter er, at bælgen også kan spises.
Sæson
Juli-august
10 råvarer du skal spise i juli
Læs mere om: