
Grøntsagsspaghetti af squash med tomater og pesto
Prøv dette sunde og lækre alternativ til den traditionelle pastaret - grøntsagsspaghetti af squash. Retten er perfekt til lune sommeraftener.
Pasta er hos de fleste lidt af et hit, men det er også en tung ret og derfor vil et lettere alternativ være et friskt pust – særligt her i de varmere måneder. Server squashspaghettien med tomater og persillepesto som en forret, som tilbehør eller hovedret.
TIP Når squashen skal skæres i tynde strimler, er det nemmest at bruge en spiral-slicer eller et mandolinjern.
LÆS OGSÅ: Grøntsagsspaghetti: Tre bud på sunde ”pasta”-retter
Grøntsagsspaghetti af squash med tomater og pesto
Tid: 30 minutter – Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER
- 4 squash
- ½ kg cocktailtomater
- olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Persillepesto:
- 75 g bredbladet persille
- 75 g hasselnødder
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 100 g friskrevet parmesan
- salt og friskkværnet peber
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!
Til servering:
- 50 g parmesan
- godt brød
FREMGANGSMÅDE
Skyl, pluk og tør persillen. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de dufter, og gnid de brune hinder af. Blend persille, hvidløg og olivenolie sammen i en foodprocessor til en grov masse. Tilsæt hasselnødderne og friskrevet parmesan, og blend igen. Pestoen må gerne være lidt grov. Smag den til med salt og peber.
Skyl squashene, og skær dem i lange, tynde spaghettistrimler.
Skyl tomaterne, og hak dem groft. Rist dem i olivenolie i en gryde ved god varme. Tilsæt ca. halvdelen af persillepestoen sammen med squashspaghettien, og vend det sammen i gryden ved god varme. Smag retten til med salt og peber.
Servér squashspaghettien med parmesan høvlet i flager, lunet brød og resten af pestoen.