
Grønt
Gulerodspaté
Prøv denne opskrift på gulerodspaté. Velegnet både som selvstændig ret eller som tilbehør. Få opkriften her!
Mandag d. 20 april 2020 (Først udgivet: d. 20. maj 2009) - af Kirsten Skaarup / Foto: Jacob Termansen
Denne opskrift på gulerodspaté er fyldt med sommerlige krydderier og er perfekt til en picnic. Den fungerer både som selvstændig ret eller som tilbehør.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Gulerodspaté
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave gulerodspaté
- 150 g forårsløg (eller porrer)
- 4 fed hvidløg
- 4 spsk olie
- 600 g gulerødder
- reven skal af en økologisk
- citron
- 2 spsk citronsaft
- ca. 2 dl speltrasp eller alm. rasp
- 2 dl piskefløde eller sojamælk
- 1 bdt. persille
- 2 tsk tørret basilikum
- salt og peber
- 2 æg
Sådan laver du gulerodspaté
- Snit forårsløg og hvidløg og svits dem i olien. Skær 8-10 tynde strimler af et par gulerødder.
- Riv resten groft på råkostjernet og hæld de revne gulerødder på panden. Svits yderligere ca. 5 min.
- Tag panden af varmen og rør citronskal, citronsaft, rasp og fløde eller sojamælk i. Lad det stå i 10 min.
- Hak persillen og tilsæt den sammen med basilikum, salt og peber. Rør æggene i et ad gangen.
- Læg bagepapir i en postej- eller bageform og fordel de tynde skiver gulerod på formens sider.
- Hæld grønsagsfarsen i og bag pateen ved 200° i ca. 40 min.
- Lad den hvile et par minutter, før den vendes ud af formen.
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!
Læs mere om: