
Hjemmelavet rabarberchutney
Brug en rabarberchutney som tilbehør til stegt fisk, lam, svinekød, fjerkræ og til koldt kød og charcuterie.
- 8-10 stængler rabarber
- 1 stort rødløg
- ½ spsk. hele korianderfrø
- ½ spsk. hele fennikelfrø
- 3 spsk. rørsukker
- 3 spsk. æbleeddike
Se flere gode opskrifter med rabarber her!
Dessert med rabarber – få 10 opskrifter her!


Olivenolieis med rabarberkompot
Ingredienser:
(8 personer)
Olivenolieis
1 blad husblas
1 l piskefløde
150 g sukker
5 æggeblommer
1 dl jomfruolivenolie af høj kvalitet
Kompot
6-8 rabarberstilke
2 spsk hvidvin
1-1½ dl rørsukker
kornene af 1 stang vanilje
(+ den tomme stang)
evt. lidt friske jordbær som tilbehør


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Ingredienser:
(6 personer)
Rabarbersirup
500 g rabarber
2 dl vand
saft fra ½ citron
200 g sukker pr. ½ l saft
Kærnemælks-cotta
1 vaniljestang
2 blade husblas
4 dl piskefløde
65 g sukker
4 dl kærnemælk


Rabarbermousse med kompot
Ingredienser:
(6 personer)
Rabarberkompot
500 g rabarber
3-400 g sukker
1 vaniljestang
Rabarbermousse
6 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
1 dl rabarberkompot
2½ dl piskefløde
Pynt: lidt rabarberkompot


Jordbær/rabarbersorbet med lavendel
Ingredienser:
(1 liter)
250 g rabarber
1/2 l vand
200-225 g lyst rørsukker
ca. 2 stk tørrede eller friske lavendelblomster uden stilk
250 g jordbær


Crème Brûlée med rabarber
Ingredienser: (4 personer) Rabarber Creme Brulee |


Rabarberkage med kokosmarengs
Ingredienser:
(6 personer)
Kompot
600 g rabarber
250 g sukker
Bund
250 g marcipan
75 g smør
50 g sukker
1 æg
½ dl vand
½ tsk bagepulver
50 g mel
Topping
2 æggehvider
70 g florsukker
75 g kokosmel


Rabarbersorbet med råsyltede rabarber
Ingredienser:
(10-12 personer)
Rabarbersorbet
500 g rabarber (gem ½ rabarber til råsyltning)
1 l vand
200 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
2-3 spsk cidereddike
Råsyltet rabarber
½ rabarberstængel
1 spsk rørsukker


Clafoutis med rabarber
Ingredienser:
(8 personer)
Fyld
400 g rabarber
2½ spsk rørsukker
Dej
3 dl sødmælk
3 æg
2 spsk rørsukker
½ vaniljestang
3 dl hvedemel
2 spsk smeltet smør
lidt flormelis


Medaljer med rabarbercreme
Ingredienser:
(6 personer)
Mørdej
200 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør (tempereret)
1 økologisk citron
½ sammenpisket æg
Creme
600 g rabarber
300 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk citronsaft
3 dl piskefløde
Pynt: citronverbena


Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble
Ingredienser:
(4 personer)
Rabarbergrød
½ kg rensede rabarber
200 g sukker
skal og saft af 1 appelsin
evt. lidt kartoffelmel
lidt citronsaft
Mandelmarengs
35 g vand
70 g sukker
1 bæger pasteuriseret æggehvide (50 g)
1 tsk citronsaft
2 tsk sukker
1 spsk mandelolie
1⁄5 tsk salt
Vaniljeis
½ l fløde
30 g sukker u ½ stang vanilje
4 pasteuriserede æggeblommer
30 g sukker
Crumble
50 g mandler
50 g sukker
50 g saltet, blødt smør
Desuden:
lidt revet engelsk lakrids