
Grønt
Hovedsalat
Hovedsalat er bare én af mange forskellige salattyper. Læs en masse facts om hovedsalat her og få opskrifter med hovedsalat.
Mandag d. 16. juli 2012 - af Redaktionen
Hovedsalat er en blød salattype og et fint alternativ til den sædvanlige iceberg-salat. Salat er supersundt, og hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.
Opskrifter med hovedsalat Spæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærter Grydestegt kylling med grøn salat Grøn salat med mormordressing |
Brug salaten, hvor du ellers ville have brugt iceberg-salat, fx i en hjemmelavet burger, på smørrebrødet eller i en grøn salat.
Tilberedning
Fjern evt. brune og dårlige blade. Skyl salaten grundigt og brug fx en salatslynge til at "tørre" salaten med. Hovedsalat bruges oftest rå i salater, men kan også blancheres i 1-2 minutter.
Opbevaring
Hovedsalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, løst indpakket i et klæde.
Sæson
Maj-oktober
Læs mere om: