
Jordskok-suppe med trøffelolie
Lav en cremet jordskok-suppe med trøffelolie som forret til gæstemiddagen, eller sérver den som hovedret på kolde vinterdage.
Opskrift på cremet jordskok-suppe med trøffelolie
- 100 g hasselnødder
- 1 kg jordskokker, skyllede og skrællede
- 1 stort skalotteløg
- 1-2 fed hvidløg
- 25 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 3 stængler frisk timian
- ca. 1 l grøntsagsbouillon, eller så det lige dækker grøntsagerne
- 1 dl piskefløde
- lidt citronsaft, æblecidereddike eller balsamico
- salt og peber
Smag også: Verdens bedste tomatsuppe
Sådan laver du en cremet jordskok-suppe:
- Lad nødderne stå i koldt vand i nogle timer, gerne natten over.
- Skyl og rengør jordskokkerne grundigt, og skær dem ud i store bidder.
- Hak løg og hvidløg. Varm olien og smørret, og sautér løg og hvidløg. Tilsæt jordskokkerne, og lad dem stege et øjeblik. Tilsæt hasselnødder og bouillon, og lad suppen simre i ca. 30 minutter, indtil grøntsagerne slipper, når du stikker en gaffel i dem.
- Lad suppen køle af, før du blender den.
- Tilsæt piskefløde og smag til med salt, peber og citronsaft eller eddike.
- Servér suppen lun i små skåle med et dryp trøffelolie.
Flere lækre opskrifter på supper her:
10 lækre supper


Jordskoksuppe med persille/trøffelolie, croutoner og kalvebacon
En suppe, der er perfekt til forret i en gæstemenu.


Bagt gulerodssuppe
Suppe kan også laves i ovnen. Brug en römertopf til at tilberede retten. Det er en lerpotte til ovnbagning. En ildfast gryde kan også bruges.


Tom Yam goong
Der kan både skrues op og ned for styrken med det antal chili, man tilsætter den klassiske thai-suppe Tom Yam Goong.


Madam Brøndums fiskesuppe
Den skønne smag af fisk er perfekt balanderet med den cremende fløde i denne suppeopskrift.


Hønse og -løgsuppe med jordskokker og timian
Det er skønt at koge en hel suppehøne.
Her gør de store løg og stykker med jordskokke suppen dejlig rustik.


Toscansk fiske- og skaldyrssuppe
Bliv henført til det dejlige Italien med denne toscanske opskrift på fiskesuppe.


Zuppa canellini e zucca
Grønsagssuppe med græskar og cannellini-bønner er en ret fra Toscana.


Kyllingesuppe
Denne suppe har inspiration fra det asiatiske køkken med ingefær, limeblade, citrongræs og kokosmælk


Brændenældesuppe med sennepsæg
Brændælder er godt nok ukrudt, men derfor kan man altså godt bruge dem i madlavning. Hvorfor ikke tage en tur i skoven og plukke en masse og lave denne lækre suppe.


Grøn suppe med grillet kammusling
Mynten i denne suppe giver den et lille twist og står perfekt til kammuslingerne.