
Løgtærte – en klassisk tærte
Løg giver tærte en fortrinlig smag, og supplerer du din løgtærte med bacon, får du en lækker, saftig tærte. Få opskriften på løgtærte her!
Herunder får du opskriften på en appetitlig tærte med løg, bacon og balsamico - find flere opskrifter i galleriet forneden:
Prøv også opskriften: Smagfuld lasagne med søde kartofler
Løgtærte med bacon og balsamico
150 g bacon
3 rødløg
3 zittauerløg
2 fed hvidløg
Lidt olie
½ dl balsamicoeddike
1 tsk frisk timian og lidt til pynt
Salt og peber
3 store æg
2½ dl piskefløde
1 rulle færdig tærtedej
Pynt: Frisk timian
Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk
Fremgangsmåde:
Skær bacon i mindre stykker, og steg dem let pa en pande. Læg dem pa fedtsugende papir. Skær løg og hvidløg ud i aflange bade, og sauter dem gyldne i lidt olie ved ret svag varme. Tilsæt balsamico, og kog væden ind over svag varme. Tilsæt timian, bacon, salt og peber. Pisk æg og fløde sammen i en skal, og tilsæt løg- og baconblandingen.
Kom tærtedejen i en tærteform, der er ca. 25 cm i diameter. Hæld fyldet i, og bag ved 180° i ca. 30 minutter. Drys frisk timian oven pa tærten inden servering.
Læs også: 7 pasta-opskrifter
Find flere lækre opskrifter her:




Salt choko-karameltærte med rugmelsdej
Salt klæder også det søde køkken. En behersket drys groft salt fremhæver smagen af chokolade.
Se opskriften her


Citrontærte med marengs
Citrontærte er en elegant fransk klassiker, som på én gang er sød og syrlig. Server den som dessert eller til eftermiddagsteen.


Tærte med karamel, valnødder og chokokaffe
Dejlig kombination af nødder, chokolade og kaffe.


Nøddetærte med marcipan
Sød og fyldig desserttærte med nødder, marcipan og chokolade. Nyd den som den er, eller server den med appelsinsorbet eller en lille salat af friske appelsinskiver.


Pære-mandeltærte
Desserttærten her er bagt helt sprød, fyldt med friske pærer og toppet med smeltet abrikosmarmelade. Server evt. pære-mandeltærten sammen med fromage frais.


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade
Æbletærte med et twist. Her med tranebær og hvid chokolade.


Æbletærte Pandowdy-style
Æbletærten er bagt med et låg, som man krakelerer, så fyldet flyder ud og laver en sød sprød overflade.



