
Grønt
Maldivisk tunsalat med frisk kokosnød og grøn chili
Det er jo her, tunen kommer fra, så den bliver brugt på alverdens måder.
Onsdag d. 4. april 2012 - af Carsten Kyster, Foto: Carsten Kyster og Herbert Ympa
Ingredienser til tunsalat
150 g tun eller tun i olie
2 dl frisk kokosnød
1 rødløg
1 grøn chili
3 spsk citronsaft
salt
Sådan laver du tunsalat
Steg tunen i lidt olie på en varm pande i ca. 2 minutter, lad den køle af, og hak den derefter i små stykker. Skræl det mørke af kokosnødden, og riv den groft. Pil og snit rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit den fint. Kom det hele i en skål, bland det godt sammen med citronsaft, og smag til med salt.
Anret din tunsalat i en skål, og server den med grillet fisk eller rejer.
Se også andre lækre opskrifter fra Maldiverne:
Maldivisk kålsalat med chili og lime | |||
Salat af maldivisk græskar, tun og kokos | |||
|
|
||
Fiskekarry fra Maldiverne med kokos og karryblade |
Læs mere om: