Grønt

Marineret blomkål

Lån opskrifterne til sommerfesten fra Famo-restauranterne som drives af Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft.

(4 personer)
250 g blomkål i små buketter
ca. ½ dl rødvinseddike
2-3 friske laurbærblade
1 knsp friskpresset hvidløg
jomfruolivenolie
salt og peber
evt. en smule hakket frisk chili el. knuste enebær

Bring 1 liter vand i kog med 1 stor spsk salt og tilsæt ½ dl rødvinseddike og lidt friske laurbærblade. Kog blomkålsbuketterne i lagen i ca. 1 min. Hæld vandet fra og kom buketterne op i en skål. Smag dem til med olivenolie, lidt mere rødvinseddike, 1 knsp. friskpresset hvidløg, lidt friskhakkede laurbærblade, salt og peber. Lad det trække før servering.
Tilsæt evt. chili eller enebær efter smag og behag.

Se opskrifter på andre italienske lækkerier:

AUBERGINESALAT

BLØD POLENTA MED FRISKE TOMATER OG KANTARELLER

COTECHINO MED LAURBÆR OG MARINERET HVIDLØG

CROSTINO MED GRILLEDE FRISKE PØLSER

 

MARINEREDE CIPPOLLINI (SMÅ LØG)

PAPPARDELLE MED KANINRAGOUT

ROASTBEEF MED SYLTEDE KANTARELLER OG PARMESAN

 

 

Læs mere om: