
Nemme frokost-tærter
Lav små fine frokost-tærter til mange med den her opskrift på sprøde frokost-tærter med karamelliserede løg.
Hvad skal jeg servere til frokost? Svaret er enkelt: De her sprøde frokost-tærter med karamelliserede løg! Og grunden er ganske enkelt, at de er uhyggeligt gode og fantastisk nemme at lave. Uanset om du bare selv står og mangler en lækker hapser eller skal lave frokost til mange, så kan du sagtens kaste dig ud i at bage disse. Du kan selvfølgelig vælge at lave din egen butterdej, men i opskriften her har vi brugt færdigkøbt dej, og det gør det altså en del nemmere - og smagen er den sammen.
Smag også: Nemme frokost-snegle
Opskrift på nemme frokost-tærter med karamelliserede løg
6 personer
Det skal du bruge til de nemme frokost-tærter:
- 150 g blandede svampe
- 5 mellemstore rødløg
- 2 spsk. smør
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. rørsukker
- 1 spsk. frisk timian
- 1 almindelig pakke butterdej på ca. 270 g
- 1 pakke tallegio-ost
Sådan laver du de nemme frokost-tærter:
- Rens svampene.
- Tænd ovnen på 200°.
- Varm en jernpande op til den er meget varm, læg svampene på, og svits dem over høj varme nogle minutter, til de begynder at afgive væske.
- Skær løgene i skiver. Når svampene er gyldne og let brankede, tilføjes smør, løg, salt, sukker og timian, og blandingen steger over medium svag varme i ca. 10-12 minutter, til løgene er bløde og eftergivende og begynder at karamellisere let.
- Skær butterdejen ud i 12 lige store stykker, de bliver ca. 7 x 10 cm.
- Læg en skefuld af kompotten på hvert stykke butterdej, så ca. 2 cm af kanten er fri hele vejen rundt. Top med en skive tallegioost.
- Bag tærterne i ca. 12-15 minutter på næstnederste rille. Før du tager dem ud, så vær sikker på, at de er gennembagte og har fået nok varme i bunden.
- Lad dem køle let af, og servér dem med et drys frisk timian, lune eller ved stuetemperatur. Tærterne kan sagtens lunes let inden servering.
Find flere gode frokost-opskrifter i galleriet:
Gode retter til brunch-buffet


Brunch-muffins
Lav de lækreste brunch-muffins af toastbrød og æg i muffinforme. Få den supernemme opskrift på de bedste muffins til morgenmad og brunch her.


Hjemmelavet nutella
Nutella er elsket af de fleste, og den hjemmelavede version smager endnu bedre. Få opskriften på den cremede nutella, som smelter på tungen her!


Gode oste
Husk at købe lækre oste, syltetøj, nødder og oliven til din brunch-buffet. Vi anbefaler, at du smutter en tur i din lokale delikatesseforretning eller -afdeling.


Boller helt uden æltning
Du kan sagtens bage lækre og luftige boller uden at få dej på fingrene. Rør dejen hurtigt sammen med en ske, og lad den hæve natten over – så udvikler dejen sig helt af sig selv, som var den blevet æltet godt og længe. Find opskriften her!


Smoothie med jordbær og hyldeblomst
Her får du en fantastisk frisk smoothie med jordbær og hyldeblomst. Opskriften er nem og lynhurtig at lave, og du kan finde den lige her!


Klassisk løgtærte
Løg giver tærte en fortrinlig smag, og supplerer du din løgtærte med bacon, får du en lækker, saftig tærte. Få opskriften på løgtærte her!


Æbletrifli med rugbrødsrasp og yoghurt
Brunch-gæsterne skal også have lidt sødt, og den her æbletrifli er den perfekte morgenmadsdessert, fordi den indeholder både rugbrød og yoghurt. Få opskriften her!


Tomatsalat med brøndkarse og brød
Tomatsalat er en dejlig nem salat at lave, så den er både god til hverdag og fest. Denne er med brøndkarse, brød og æbleeddike. Få opskriften her!


Morgenpizzaer med æg
Æg, bacon og tomat er klassiske ingredienser i en brunch, men her er ingredienserne brugt til at lave en portion sprøde morgenpizzaer, der nok skal få gæsterne til at spærre øjnene op. Find opskriften her!


Grapefrugtdiæten
1930’erne
Grapefrugtdiæten, også kendt som Hollywood-diæten, vinder ind. Her plæderes for at spise de kaloriefattige grapefrugter sammen med alle måltider.
Foto: AOP & Getty

