
Grønt
OPSKRIFT | Salat af nye kartofler og avocado med citrondressing
Sæsonen for nye kartofler er skudt i gang, og vi har derfor fundet en lækker sommer salat med de små herligheder, friske avocadoer med en dressing af friske citroner.
Onsdag, 31. maj 2017 - 6:00 - af redaktionen
De sommerlige små herligheder er så småt begyndt at titte frem på hylderne i supermarkedet. Og der er intet som kogte nye danske kartofler som tilbehør til grillmaden, fisk eller fjerkræ. Her får du opskriften på en lækker sommerlig salat af nye kartofler med avocado og en frisk citrondressing.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Sommer-salat med nye kartofler
Tid: 20 minutter
Antal personer: 4
Det skal du bruge for at lave sommer-salat med nye kartofler:
INGREDIENSER:
- 700 g nye kartofler
- 1 moden avocado
- 50 g pinjekerner
- Olivenolie til stegning
Citrondressing:
- Saft og fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
- 1 dl olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Til servering: 3 potter brøndkarse
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Grøn salat med edamamebønner og pinjekerner
Sådan laver du sommer-salat med nye kartofler:
- Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter.
- Halvér avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud med en ske. Skær avocadoen i tykke skiver. Rist pinjekernerne i lidt olivenolie på en pande, til de er gyldne.
- Citrondressing: Bland citronsaft og citronskal med olivenolie, salt og peber.
- Servering: Halvér de største kartofler, og læg de stadig varme kartofler i en stor skål sammen med avocadoskiverne. Hæld citrondressingen over kartofler og avocado, og vend det hele forsigtigt sammen. Drys pinjekernerne over salaten, og pynt med masser af frisk brøndkarse.
Læs mere om: