Grønt

OPSKRIFT | Salat med æbler, figner og croutoner

Tag forsmag på sommeren med denne friske salat med skønne æbler. Salaten er sprød og både sød, salt og syrlig – og så kan den serveres både som hovedret eller som tilbehør.

Der er stadig lidt tid til, at forårsfrugter og sommerbær rammer supermarkederne. Men heldigvis bugner hylderne af skønne æblesorter – røde og grønne, søde og syrlige, små og store. Og de kan bruges til meget andet end tærter og kager.

I denne salat har æblerne fået fint selskab af søde figner og sprøde croutoner – tag forsmag på sommeren!

Hvis du vil servere salaten som hovedret, kan du tilføje to stegte kyllingebrystfileter i skiver og 100 g stegt bacon i mindre stykker.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med æbler, sort ræddike og rød salat

Salat med æbler, figner og croutoner

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g frisk babyspinat
  • 200 g spæde rødbedeblade (mangoldsalat)
  • 4 friske figner
  • 4 små grønne æbler

Croutoner med koriander:

  • 1 groft italiensk flute
  • 5 stilke frisk koriander
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing med æblecidereddike:

  • ¾ dl rapsolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker

FREMGANGSMÅDE

Nip spinat, og læg den i en stor skål med koldt vand. Tag spinaten op i en sigte, og skift vandet. Gentag, til spinaten er skyllet helt ren. Skyl og tør rødbedebladene og bland dem med spinatbladene.

Skær fignerne i både, og vend dem i salaten. Skyl æblerne, og skær dem i tynde, runde skiver, gerne på et mandolinjern.

Croutoner med koriander: Skær flutet i grove firkanter. Hak koriander fint. Vend brødstykkerne i olie og koriander, og krydr med salt og peber. Steg croutonerne gyldne på en varm pande, og lad dem køle af.

Dressing: Rør rapsolie, eddike og sukker sammen til en dressing, og hæld den over salaten.

Servering: Anret salaten på et fad, drys med croutoner, og servér.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med grillet æble og gedeostebrød