
Grønt
OPSKRIFT | Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado
Få en anderledes opskrift på en jomfruhummer salat, der leder tankerne hen på sol, sommer og strand.
Mandag, 4. juli 2016 - 6:42 - af Shirley Nordenskiold
Jomfruhummer er en lækker delikatesse med en fin og frisk havsmag. De befinder sig i et helt andet prisleje end en stor hummer og kan derfor være værd at foretrække, hvis ikke det skal være den helt store festmiddag.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Low carb bønnepasta med pesto og jomfruhummer
Opskrift på salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avocado
Antal: 4 personer
INGREDIENSER:
- 4-8 hele jomfruhummere
- 2 modne avocadoer
- lidt citronsaft
- 1 rød grape - frugt
- 1 lille fennikel
- 1 bundt brøndkarse
- lidt frisk mynte
Grapefrugtdressing:
- saft af den røde grapefrugt
- 4 spsk. jordnøddeolie
- 1 spsk. akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
Pynt:
- 50 g mandler
FREMGANGSMÅDE:
- Rist de hele jomfruhummere på en varm pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er røde. Tag dem fra varmen.
- Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tynde både. Dryp med lidt citronsaft.
- Skær og skræl de hvide hinder af grapefrugten, og del den i fileter mellem lamellerne.
- Saml grapesaften i en skål, og gem den til dressingen. Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Hak brøndkarse og mynte.
Grapefrugtdressing:
- Rør grapefrugtsaft sammen med jordnøddeolie. Tilsæt honning, og krydr med salt og peber.
Servering:
- Anret avocado, grapefrugt, fennikel, brøndkarse og mynte på 4 tallerkener. Hæld grapefrugtdressingen over.
- Skold og smut mandlerne, rist dem let på en tør pande, og drys dem over salaten.
- Servér salaten sammen med jomfruhummerne.
LÆS OGSÅ: Hylden blomstrer | Sådan laver du den bedste saft
Læs mere om: