
Grønt
OPSKRIFT | Tærte med rødbeder og gedeost
Er du vild med rødbeder, så bliver den her tærte din nye favoritspise. Få opskriften her.
Onsdag, 22. juni 2016 - 6:37 - af Shirley Nordenskiold
Tærte med rødbeder og gedeost
Antal: 2-4 personer
Ingredienser:
- 1 rulle butterdej
- 120 g frisk gedeost
- 700 g rødbeder
- 25 g smør
- 1 dl balsamicoeddike
PYNT:
- blandede salatskud
- olivenolie
- salt og peber
LÆS OGSÅ: Grøntsager fra havet | Tærte med tang og kartofler
Fremgangsmåde:
Kog rødbederne møre i vand. Pil skrællen af de varme rødbeder (brug handsker, de afgiver meget farve), skær i tynde skiver, og sæt til side.
Varm en pande, og smelt smør og eddike sammen; lad det småkoge i to minutter, og tag det fra varmen.
Smør en tærteform med smør, og fordel rødbedeskiverne i et tæt mønster; hæld eddikeblandingen over, læg et låg af butterdej på, og skub godt ned i siderne.
Bag i en 200° varm ovn i 30 minutter, til dejen er sprød og gylden.
Læg et stort fad over, og vend tærten rundt, så rødbederne kommer opad. Smuldr osten over.
Skyl og nip salaten, og vend den med lidt olivenolie. Fordel over tærten. Krydr med salt og peber, og servér straks.
LÆS OGSÅ: Hylden blomstrer | Sådan laver du den bedste saft
Læs mere om: