Grønt

Pasta med røget laks og grønt

Den her opskrift på pasta med røget laks og grønt er en supernem måde at lave hurtig og næringsrig hverdagsmad.

Kombinationen af pasta og laks er ekstremt populær i hverdagsretter, fordi den både er fyldt med smag og næring. Med andre ord, så får alle omkring bordet et velsmagende aftensmåltid, og ingen går sultne i seng. Du undrer dig måske over, at vi har valgt røget laks i pastaretten fremfor frisk laks, men det er fordi, det gør retten endnu hurtigere at tilberede, og så tilfører det retten mere smag. Du kan også vælge at komme stegt, bagt eller dampet laks i retten, men så skal du bruge lidt længere tid på aftensmaden.

Opskrift på pasta med røget laks og grønt 

4 personer
Ingredienser til pasta med røget laks og grønt:
Sauce:
  • 4 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2½ dl hvidvin
  • 5 dl piskefløde
Desuden:
  • 500 g pasta penne
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g røget laks
  • Dild
  • Parmesanost
  • Basilikum
  • Friskkværnet peber
Tilbehør:
  • 1 godt brød

Prøv også: Nem pastaret med aubergine

Sådan laver du pasta med røget laks og grønt: 

  1. SAUCE : Skær forårsløgene i skiver, og knus hvidløgene. Varm en sauterepande med olie, og svits løgene. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til halvdelen af væden er tilbage. Hæld piskefløde i, og lad saucen koge i 10 minutter, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber.
  2. PASTA: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skær imens peberfrugten i fine strimler, og hæld dem i den varme sauce sammen med røget laks. Hak dilden, og tilsæt den. Kog saucen op, og vend den kogte pasta i. Anret med flager af parmesan, frisk basilikum og peber fra kværn. Servér med et godt brød til.

Læs også: Sådan laver du hjemmelavet pasta