
Råsyltede kartofler med rødløg
Kartofler er skønne til de fleste retter, og de kan tilberedes på mange forskellige måde. Her får du en version med råsyltede kartofler.
De skønne råsyltede kartofler kan bruges som supplement til mange forskellige retter. Brug dem som tilbehør til aftensmaden, eller hæld dem på glas, opbevar dem i køleskabet og spis dem som "surt" til koldt kød og pålæg.
Prøv også opskriften: Bagte rødbeder med rygeostcreme
Råsyltede kartofler egner sig også fint til varme retter i den kolde vintertid, og som en let variant af en kartoffelsalat om sommeren.
Det skal du bruge til råsyltede kartofler:
(4 personer )
1 rødløg
1 dl olivenolie
½ dl eddikesyltede hyldeblomster el. hyldeblomsteddike
1 spsk honning
Havsalt og friskkværnet peber
100 g små kartofler
Prøv også opskriften: Laksetærte med broccoli
Fremgangsmåde:
Pil rødløget, halver det, og skær det i helt tynde både. Hæld olie, eddikesyltede hyldeblomster, honning, salt og peber i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Skær kartoflerne i helt tynde skiver på mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Læg skiverne i en skål, og overhæld med den lune dressing. Lad kartoflerne trække 10-15 min., og server dem lune som tilbehør til stegt fisk eller fjerkræ.
Tip! Server kartoflerne sammen med ovnbagt kylling med granatæble og spidskommen!
10 sunde salater


















Salat med melon på spyd, minitærter og figen
Magasinet Mad! fortæller, hvordan du laver denne salat lige her.

