
Rødkålssalat med dressing
Lav en frisk rødkålssalat med dressing af tyttebær og med knasende gode granatæble-kerner. Et velsmagende valg i hverdagen eller til jul.
Rødkål er en af de grøntsager, som supermarkederne bugner af i vintermånederne. Det er selvfølgelig fordi, vi alle skal spise rødkål til anden Mortensaften og flæskestegen juleaften, men der er også mange andre gode grunde. Først og fremmest kan rødkål holde sig, og så er rødkål sundt – især hvis den spises frisk. Den er proppet med antioxidanter, vitaminer, mineraler, calcium, jern og kostfibre. Men rødkål kan bruges til mere end bare den klassiske kogte rødkål.
Opskrift på rødkålssalat med dressing
Rødkålssalat er en af de andre populære retter, som du nemt kan lave med den gode grøntsag. Den findes i mange forskellige versioner. Mange spiser rødkålssalat med appelsiner og nødder som del af julemiddagen, men salaten findes i mange versioner. Du kan lave den med kartofler, gulerødder, valnødder, pesto og meget andet. Vi har her lavet den med friske granatæblekerner og den bedste dressing.
Hvorfor dressingen betyder alt
Uden dressing bliver rødkålssalaten ofte lidt for besk og kan være hård for maven af fordøje. Rødkålen har brug for at marinere og blive blødt op i en god dressing, og den suger nemt smagen til sig. Selve dressingen skal gerne indeholde noget eddike, som sikrer, at kålen ikke bliver kedelig at se på. Vores bedste bud på en rødkålssalat med dressing er denne med tyttebær, ingefær, chili, olivenolie og rødvinseddike. Vi synes, den tilfører rødkålssalaten friskhed, fylde og et nyt tvist. Prøv selv, om du kan lide den.
Prøv også: Rødkålssalat med dressing som mormor lavede den
Rødkålssalat med dressing
- 200 g frisk rødkål
- 1 lille rødløg
- 1 granatæble
- Salt og peber
- 2 spsk. tyttebærsyltetøj
- 1 tsk. fintrevet frisk ingefær
- ½ frisk rød chili
- 2 spsk. olivenolie
- 1½ spsk. rødvinseddike
Prøv også: Juleand og rødkålssalat med valnødder
- Rør tyttebærsyltetøj med ingefær, finhakket chili (uden kerner) olie og eddike.
- Snit rødkålen ekstra fint. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Flæk granatæblet og pil kernerne ud.
- Vend snittet rødkål, løgskiver og granatæble i tyttebærdressingen, og smag til med salt og peber.
Prøv også: Hjemmelavet rødkål med ribssaft
Flere gode vintersalater
Hvis du mangler flere gode og sprøde salater, så kig med herunder, hvor vi har samlet de bedste vintersalater.
5 sprøde vintersalater uden kød


Salat med linser og lun toast
Tag en kødfri dag og bland en sprød salat med artiskok, mandler, rød grape og saftige linser. Server med knasende toast med gedeost. Du finder opskriften her!


Lun bønnesalat
Prøv en let aftensmad med denne vidunderlige smørbønnesalat! Bønnerne giver fylde til den gode salat! Du finder opskriften her!


Salat med gedeost
En spæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærte. Gedeosten er en god kontrast til den friske salat. Du finder opskriften her!


Salat med grønkål og appelsin
Grønkål er rigtig sundt og de store, krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder. Du finder opskriften her!


Tomatsalat med mozzarella
Tomatsalat med mozzarella er en klassiker, som kan serveres året rundt. Her får du en opskrift på tomatsalat med mozzarella!