
Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizzaen er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller forret. Få opskriften på rugpizza med forårsløg, bacon og vesterhavsost her.
4 personer
Dej til 1 pizza:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
300 g rugmel
150 g tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel
Fyld:
20 skiver bacon
20 forårsløg
300 g Vesterhavsost
10 salvieblade
salt og friskkværnet peber
Se også: Lækker pizza med super god grundopskrift på pizzadej
Pizzadej: Rør gæren ud i vandet, rør salt i, og tilsæt mel. Ælt dejen med hænderne på et meldrysset bord, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i 1 time. Rul dejen ud til en lang pizza, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Fyld til pizzaen: Steg baconen gylden. Grill de hele forårsløg, eller steg dem på en pande. Riv osten, hak salviebladene og vend det sammen. Pensl pizzabunden med olivenolie, læg forårsløg og bacon på, og drys med osten. Bag pizzaen i ovnen ved 200° mellem 25 og 30 min.
Hahnemanns nordiske sommermad


Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizza med bacon, forårsløg og vesterhavsost er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller aftensmad. Se opskriften her


3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Her er de tre varianter: Christiansø-sild med vagtelæg, sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter og peberrod samt sygeostsalat med kartofler og kål. Se opskrifterne her


Rå laks med salat og æbledressing
Køb friske skiver laks hos din fiskehandler og server denne ret som en delikat forret eller let frokost. Se opskriften her


Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomsteddike serveret med stegt spidskål, ærtepuré og nye kartofler. Se opskriften her


Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
Friske bønner behøver et minimum af tilberedelse. Skyl dem, nip dem og sautér dem i smør. Kyllingen skal ligge i lage på køl i et døgn. Se opskriften her


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Egentlig er cottaen som budding, men her med lidt mindre husblas , og derfor skal den anrettes i portioner. Toppet med rabarbersirup giver det en dejligt frisk og delikat dessert. Se opskriften her