
Saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
Prøv disse saftige frikadeller med krydderurter og hvidløg. De fungerer som et perfekt alternativ til falafler.
Hvad enten du kører 'meatfree monday' eller lever som vegetar, er disse grøntsags-frikadeller perfekte til sund aftensmad.
Grøntsagsdeller kan laves på mange forskellige måder. Både med kartofler, bønner og som i det her tilfælde med knoldselleri, skalotteløg og hasselnødder.
Prøv også disse ekstra sunde fiske-frikadeller!
Du kan prøve at bruge spidskommen i dellerne for at få en mellemøstlig smag, og spis dem som alternativ til falafler.
Opskrift på saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
- 1 knoldselleri
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 4 æg
- 1 spsk. bagepulver
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 30 g hasselnødder, hakkede
- 1 bundt estragon
- 1 bundt basilikum
- ½ dl olie, vindruekerne eller raps
- Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du saftige vegetar-frikadeller med krydderurter
- Skræl sellerien, riv den på et rivejern, og kom den op i en skål.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og kom dem op til sellerien.
- Tilsæt æg, bagepulver, hakkede krydderurter (gem lidt til at drysse ud over dellerne til sidst), og vend det hele godt sammen til en jævn 'fars'.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad farsen stå lidt og samle smag. Varm en pande op, kom olie på, og form deller med en ske.
- Kom dem på panden, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe på begge sider.
- Tag dellerne af, kom dem op i et fad, og steg resten færdige.
- Varm dellerne i ovnen, lige inden de skal spises. Server eventuelt dellerne med auberginedip og lidt ekstra krydderurter på toppen.
10 veganske retter du bare må prøve!
Vegansk mad


Pakoras - indisk godbid med stor smag!
Alle der elsker indisk mad elsker pakoras, og hvis du endnu ikke har smagt den eksotiske kartoffelret, så kan du godt glæde dig. Find opskriften her!


Knasende sund salat med rugkerner
Brug de bedste nordiske råvarer til at lave en sund salat med rugkerner, æbler, selleri, persille og bid fra peberrod. Få opskriften her!


Linser med nye løg og persille
Linser er sunde, nærende og spækkede med proteiner! Denne variant med løg og persille er det perfekte tilbehør til falafler. Få opskriften her!


Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble
Kål og rodfrugter egner sig glimrende i mættende salater. Så gå til grønthandleren efter frisk og sprød grønkål, æbler og granatæbler, og supplér med mættende speltkerner. Få opskriften her!


Salat af rødbeder med tang, jordnødder, lime og bronzefennikel
Lad rodfrugterne spille hovedrollen! Salaten her er også egnet som tilbehør til en god vegansk burger. Få opskriften her!






Stegte tomater med hyldeblomst-vinaigrette og radicchio
Servér de stegte tomater med rå raddicchio som en frokost, forret eller som tilbehør. Få opskriften her!


Svampesymfoni med æbler og karse
Denne ret er en hyldest til naturen. Sammenspillet mellem æbler og svampe gør retten unik og fyldt med smag. Få opskriften her!


Selleri/citronbouillon med hvedekerner
Både saft og skal fra citron er en genial smagsætter i sammenspil med sellerien. Få opskriften her!


Spæde rødder i honningmarinade
Gulerødder og persillerødder er spræng fyldt med smag alene. Kombiner rødderne i sammenspil med en skøn honningmarinade for at give dem et ekstra pift. Få opskriften her!