
Grønt
Salat af maldivisk græskar, tun og kokos
Skøn autentisk salat som er supersimpel og smager vidunderligt.
Onsdag d. 4. april 2012 - af Carsten Kyster, Foto: Carsten Kyster og Herbert Ympa
(4 personer)
½ kg hokkaido- eller butternutgræskar i renset vægt
1 grøn chili
1 rødløg
1 lime/saften
2,5 dl kokosmel
1 dåse tun i olie
2 g salt
2 g sort peber
Skær græskarret i mindre stykker, og kog det mørt i vand. Mos det herefter og køl ned. Hak chili og rødløg fint, vend det med limesaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med græskarmos, kokos og tun. Smag til med salt og peber.
Tip: Rester af en god kartoffelmos ville godt kunne erstatte græskarmosen. Moussen er også lækker i en sandwich.
Se også andre lækre opskrifter fra Maldiverne:
|
Maldivisk kålsalat med chili og lime |
|
Maldivisk tunsalat med frisk kokosnød og grøn chili |
|
Koralfisk grillet i bananblad med maldivisk karrypasta |
Fiskekarry fra Maldiverne med kokos og karryblade |
Læs mere om: