
Grønt
Spidskål
Spidskål har sæson om sommeren og kaldes derfor også sommerkål. Spidskål har en meget kort sæson i forhold til andre kåltyper, så det er om at nyde spidskål, mens de er her.
Mandag d. 27. august 2012 - af Redaktionen
Spidskål er mildere i smagen end andre slags kål og er derfor en god "begynderkål". Spidskål er som navnet antyder spids i formen modsat andre slags kål, der er mere runde.
Opskrifter med spidskål
Maldivisk kålsalat med chili og lime Quinoafrikadeller med rødbede og spidskålstzatziki |
Spidskål anvendes rå i salater, stuvet, dampet eller gratineret. Spidskål kan oftest anvendes, hvor man ellers ville have brugt hvidkål.
Spidskål kaldes også sommerkål, fordi den er i sæson om sommeren, mens andre typer kål, fx rødkål og rosenkål, er i sæson om vinteren.
Vidste du…
At 100 g spidskål indeholder nok C-vitamin til at dække dit daglige behov?
Tilberedning
Fjern de yderste af spidskålens blade og stokken og skyl spidskålen godt.
Sæson
Maj-August
Læs mere om: