
Squashettibolognese med hasselnøddepesto
Spaghetti med kødsauce er efterhånden en klassisker i de fleste hjem, så her får du den klassiske middagsfavorit i en ny og sundere udgave.
En ægte hverdagsfavorit i en fornyet udgave, som er sundere end den originale og som er både børne- og voksenvenlig: Squashettibolognese med hasselnøddepesto - Opskrift af Vanløse Blues
Squashetti:
- 1 squash pr. person
Skyld squashen og lav den til squashetti.
Brug det du har; mandolin, julienneskærer, spiralizer.
Bolognese:
- 4-6 portioner
400 g hakket oksekød
2 store håndfulde grønkål
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
2 spsk tomatpuré
1 flaske mosede tomater
2 tsk salt
1 spsk balsamico
2 tsk tørret basilikum
Kom grønkål, løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i en foodprocessor og hak det meget fint.
Varm en stor gryde op til medium varme, brun kødet af tilsæt grøntsagerne og steg dem med i et par min. Tilsæt tomatpuré, balsamico, salt og basilikum. Steg yderligere et par minutter og tilsæt så de mosede tomater. Skru ned til lav varme og lad saucen små simre i 20-25 min.
Smag til med salt og evt. mere balsamico.
Hasselnøddepesto:
- 1 lille glas
1 stor potte basilikum
2 spsk hasselnøddesmør (eller ca 1 dl hasselnødder)
Saften fra 1/2 citron
Salt
Olivenolie eller hasselnøddeolie
Blend alle ingredienser grundigt sammen, tilsæt olivenolie lidt ad gangen til den ønskede konsistens er der. Smag pestoen til med salt og kom den på et glas. Opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig helt op til 2 uger.
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!
Se også: Brød uden gluten
Kom squashetti i en skål, top med bolognese, hasselnøddepesto og et drys peber og flagesalt.
Lækker hverdagsvenlig ret med masser af smag og grøntsager!
Opskrift og billede tilhører Vanløse Blues
I galleriet kan du finde flere gode alternativer til pasta...
5 alternativer til pasta


SKIVESKÅRET AUBERGINE
Med 150 gram aubergine, sammenlignet med fuldkornspasta, sparer du 139 kalorier.
Aubergine, der både er kendt for sine foryngende effekter og for at beskytte hjernen, er ekstremt gode for kroppens blodomløb, og et eminint alternativ til pasta. Skåret ud som bånd eller plader (tyndere end på billedet og gerne på langs), er det en perfekt erstatning for pasta-plader i en hjemmelavet lasagne (evt kombineret med squash i helt tynde plader). Alternativt kan du slice din aubergine i strimler/plader, smøre lidt olivenolie og hvidløg på, og derefter bage dem i ovnen eller på grillen. Server fx som en snack, rullet sammen med humus og soltørrede tomater.


”JULIENNE” SQUASH
Med 150 gram squash i stedet for fuldkornspasta sparer du ca. 155 kalorier
Du skal bruge et køkkenredskab, der kan lave nuddel- eller spiralformede grøntsager – enten et mandolinjern eller en grøntsagsskræller.
Ud over at blot 150 gr squash giver dig 35% af dit daglige behov for c-vitamin, så er rå squash en virkelig god base til en ”kold pastasalat” toppet med ekstra grøntsager samt lidt protein iform af enten kylling eller fisk. Eller med kødsovs som en low-carb spaghetti bolognese.


GRØNNE BØNNER
Med 150 gr. grønne bønner I stedet for fuldkornspasta, sparer du 144 kalorier.
Grønne bønner er rige på både fibre og B vitamin samt A og C, der er ekstremt vigtige for et styrket immunforsvar. Damp eller kog en stor håndfuld og top med soltørrede tomater eller rød pesto og rejer, kylling eller laks. For at opnå en mere pasta-agtig konsistens, skær bønner på langs i halve og top med tomat/basilikum sauce.
Se også: 7 snacks vi troede var sunde
-


SPAGHETTI SQUASH
Med 150 gram spaghetti squash i stedet for fuldkornspasta, sparer du ca. 135 kalorier
Spaghetti squash er lidt svært at opstøve i Danmark, men hvis det lykkes, er det et utroligt nemt alternativ til pasta. Du har nemlig ikke brug for nogle smarte køkkenredskaber, for når din spaghetthi squash er kogt, bliver indmaden til helt fine pasta-lignende strimler.
Skær den over på midten, fjern kernerne, placer den med skallen opad på en plade med sølvpapir og bag dem ved 400 grader i 30-40 minutter. Når squash’en er kølet nok ned til at du kan holde om den, pirk spaghettien ud med en gaffel og voila – du har det nemmeste alternativ til pasta (der ovenikøbet ligner pasta!)


SNITTET/REVET HVIDKÅL
Med 150 gr. snittet kål i stedet for fuldkornspasta sparer du 156 kalorier
Mange mennesker forbinder hvidkål med coleslaw, men denne form for kål er ekstremt lækker at bruge i diverse sammenhænge – både rå, kogt, stegt eller bagt – og en perfekt erstatning til pasta i mange retter. Brug den fx under en tomat/basilikum sauce, pesto eller med en blanding af svampe, tomater, løg og hvidløg stegt i lidt olie på panden.