
Grønt
Stegt halloumi og små tomattærter
Stegt cypriotisk ost i citron/kapersvinaigrette og skønne små tomattærter.
Mandag d. 20. april 2020 (Først udgivet: d. 5. august 2009) - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Her får du en lækker opskrift på stegt cypriotisk ost i citron/kapersvinaigrette og skønne små tomattærter. De passer pefekt til picnic-kurven eller som forret. Få opskrifterne herunder!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette:
Stegt halloumi:
- 250 g halloumi (cypriotisk ost)
- 1½ dl hvedemel
- 1 tsk havsalt
- friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie til at stege i
Citron/kapersvinaigrette:
- 1 citron
- 1 spsk hvid balsamico
- 1 spsk grov sennep
- 6 spsk olivenolie
- 2 spsk kapers
- 1 bdt. koriander
- salt og peber
Sådan laver du stegt halloumi med citron/kapersvinaigrette:
Stegt halloumi:
- Skær halloumi i skiver.
- Bland mel med salt og peber. Vend osteskiverne heri.
- Opvarm olien på panden og steg halloumi-skiverne 1 minut på hver side.
- Læg dem på fedtsugende papir.
Citron/kapersvinaigrette:
- Skyl citronen. Riv skallen og pres saften ned i en skål.
- Tilsæt hvid balsamico, grov sennep, olivenolie og kapers.
- Hak korianderbladene groft og rør dem i vinaigretten.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld vinaigretten over de stegte halloumi.
Små tomattærter
Antal: 8 stk.
Det skal du bruge for at lave små tomattærter:
- 1 rulle færdig butterdej (250 g)
- 3 æg
- 1 dl fløde
- havsalt og peber
- 1 bdt. basilikum
- 1 glas ovnbagte tomater (120 g fra Urtekram)
- 30 g friskreven parmesan
Sådan laver du små tomattærter:
- Udstik dejen i 8 cirkler og placer dem i velsmurte forme. Har man ikke små forme, kan man bruge opskriften til en almindelig størrelse tærteform.
- Pisk æg sammen med fløde, salt og peber.
- Hak basilikum fint og rør den i æggemassen. Fordel blandingen i tærteformene.
- Læg de ovnbagte tomater i formene og drys parmesan over.
- Bag tærterne på 200° i 15 min. til de er gyldne.
- Afkøl dem på en bagerist. Tærterne smager også skønt kolde.
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!
Læs mere om: