
Grønt
Stikkelsbær-sauce til fisk
En funky sauce med stikkelsbær, der vil imponere enhver gæst.
Mandag d. 28. juni 2010 - af Kogebogsforfatter Kille Enna
Ingredienser: (ca. 6 dl) 500 g friske søde stikkelsbær, nippede 4 hele kardemommekapsler 1 spsk balsamisk æbleeddike 200 g lyst rørsukker ½ tsk finthakket rosmarin 1½ tsk fintrevet frisk ingefær ¼ vaniljestang Havsalt |
LÆS OGSÅ: Sommersalat med stikkelsbær
Nip stikkelsbærrene og hæld dem i en gryde. Kværn kardemommekapslerne og hæld dem i gryden sammen med æbleeddike, rørsukker, rosmarin, ingefær, vaniljekorn og -stang samt havsalt. Bring det op til kogepunktet og kog i 5 min. Kør hele molevitten igennem en grov purékværn. Hæld saucen tilbage i gryden og kog yderligere 5 min. Afkøl og opbevar i køleskabet. Server saucen til pandestegte eller grillede sommermakreller og grønne salater. Den er også god til kogt kyllingekød.
LÆS OGSÅ: Stikkelsbær / estragonsorbet
Flere lækre opskrifter med danske bær:
Is med solbær |
Tranebærkage |
Salat med ribs |
Læs mere om: