
Grønt
Svampeclafoutis
Clafoutis er en traditionel fransk tærte, som oftest laves med bær til dessert. Her er den i en variation med svampe til det salte køkken. Servér den til forret eller som en let frokost.
Torsdag d. 27. september 2012 - af Marie Melchior
6 personer
4 æg
4 æggeblommer
4 dl mælk
4 dl fløde
5-6 spsk hakket purløg
500 g blandede svampe, fx sort trompet, karljohan, skællet kødpigsvamp el. kantareller
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Pisk de hele æg og æggeblommerne sammen med mælk og fløde. Hak purløg, og rør det i blandingen. Sauter svampene i smør i et par minutter på en hed pande. Fordel svampene i smurte forme, og hæld æggeblandingen over. Stil dem i en forvarmet ovn ved 150°, og bag i 12 min.
Server svampeclafoutis'erne til forret eller som en let frokostret med grøn salat og brød til
Læs mere om: