Grønt

Syltede auberginer med rosmarin

Overrask dine gæster med de her smagfulde syltede auberginer med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø.

Ligesom asier og græskar er auberginer gode til at optage smag fra eddike, krydderier og krydderurter. Prøv at sylte dem i en saltlage med rosmarin, hvidløg og fennikelfrø. Så kan du bruge dem som ‘surt’ til pålæg og kødretter.

Opskrift på syltede auberginer med rosmarin, fennikelfrø og hvidløg

1 glas

Det skal du bruge til syltede auberginer:

  • 1 stort sylteglas
  • 3 auberginer
  • 2 spsk. groft salt
  • Syltelage:
  • 5 dl æbleeddike
  • 2½ dl vand
  • 250 g rørsukker
  • 4 fed hvidløg
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 4 kviste rosmarin
  • 15 fennikelfrø

​Læs også: Den lækreste aioli-opskrift

Sådan laver du syltede auberginer:

  1. Skær auberginerne i helt tynde skiver på 3-4 mm, læg dem i en skål, drys med salt, og lad dem stå 1-2 timer. 
  2. Syltelage: Hæld alle ingredienser i en gryde, og bring i kog. Tag gryden af varmen, når lagen koger. Pres væden ud af auberginerne, og fyld dem i et stort sylteglas, så de ligger fint i lag. Hæld den varme syltelage over auberginerne, og luk glasset til. Lad auberginerne stå i ca. 1 uge, før du spiser dem. Brug dem som lidt anderledes surt til koldt kød og pålæg. 

Gæstemiddag: Inspiration til lækker mad

 

Læs mere om: