
Grønt
Syltede svampe
Vær med til at hylde svampesæsonen i efteråret! Her giver vi en opskrift på lækre, syltede svampe, som vil pifte din hovedret op.
Fredag, 14. oktober 2016 - 10:37 - af Timms køkken / Foto: presse
Hvis du vil samle dine egne svampe ind, kan dette gøres året rundt, men det er især her i efteråret, at du finder de fleste - og de bedste. Her i oktober er svampesæsonen i fuld gang, og hvilken bedre anledning giver det til at lave dine egne syltede svampe. Brug en eftermiddag i skoven sammen med familie eller venner, og saml dine egne svampe ind.
Lad de syrlige svampe fungere som lækkert og syrligt tilbehør til en bøf bearnaise eller til brændende kærlighed i stedet for rødbeder. Det giver et lækkert twist, og er et delikat alternativ.
Læs også: Bruchetta med svampe
Syltede svampe
Tid: 25 minutter.
Mængde: 1 glas
Ingredienser:
- 5 dl æblecidereddike (eller vineddike)
- 4 spsk. honning
- 3 stilke frisk timian
- saft af ½ appelsin
- 1 tsk. hele sorte peberkorn
- 200 g kejserhatte (eller andre faste svampe)
Sådan gør du:
- Bring eddike og honning i kog i en gryde sammen med timian, appelsinsaft og peberkorn, og lad lagen simre i ca. 10 minutter, til der er 3 dl væske tilbage.
- Børst svampene rene, enten med en blød pensel eller med en svampebørste, og del dem i mindre stykker, hvis de er meget store.
- Vend svampene i eddikelagen i gryden, og lad dem simre i 3 minutter under låg.
- Afkøl svampene i lagen, og hæld dem i et rengjort glas sammen med lagen. Sæt låg på glasset. Svampene kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at trække i et døgn.
Tip: De syltede svampe kan holde sig i flere uger i et skoldet patentglas.
Læs også: Pastaret med svampe og hvidvin
Læs mere om: