Mad

Her finder du de lokale og økologiske gårdbutikker i Danmark

Tag en tur ud i sommerlandet, og hent dine råvarer i den lokale økologiske gårdbutik. Så får du helt friske varer, nyplukkede og nyopgravede. Find din nærmeste gårdbutik her - uanset hvor du nyder sommeren henne i landet

Når solen hænger højt på himlen, og kornet står gyldent på marken, er udvalget af økologiske danske råvarer allerstørst. Hele landet bugner med rabarber, asparges, nye kartofler, jordbær, friskmalet mel fra små møllerier, friskslagtede kyllinger, kød fra lam og kalv - og meget mere.

Tag en tur ud i sommerlandet, og hent dine råvarer i den lokale økologiske gårdbutik. Så får du helt friske varer, nyplukkede og nyopgravede. Du kan smage på egnens særlige råvarer og få en god snak med dem, der har dyrket dem. Mens du smager på gårdens hjemmelavede produkter eller måske plukker bær i marken, kan en venlig gårdhund eller små dyreunger mange steder underholde de mindste.

Læg også mærke til de mange vilde blomster i grøftekanten og fuglesangen omkring de økologiske gårde. Vilde planter og dyr trives nemlig langt bedre der, hvor landmanden ikke bruger sprøjtegifte og kunstgødning. Og vi lover, at maden i dit eget køkken ikke bliver ringere af, at du har hentet de økologiske råvarer ude på landet.

Læs også: Sommerferie i Danmark? Her er læsernes bedste anbefalinger

Gårdbutikker i hele Danmark

Gårdbutikker i Jylland

Er du på ferie i Jylland, og vil du gerne finde de bedste råvarer fra gårdbutikkerne i Nordjylland, Midt- og Vestjylland og Sønderjylland? Så find vores tre lister med gårdbutikkerne i de jyske regioner lige her. 

Gårdbutikker i Nordjylland

Gårdbutikker i Midt- og Vestjylland

Gårdbutikker i Sønderjylland

Gårdbutikker på Fyn

Er du på jagt efter friske og lokale fynske forsyninger? Så kan du finde vores liste med de fynske gårdbutikker lige her, som både tilbyder friske asparges, rabarber, nye kartofler samt friskslagtede kyllinger. 

Gårdbutikker på Fyn

Gårdbutikker på Sjælland

På Nord-, Vest- og Sydsjælland er der de mest autentiske og hyggeligste små økologiske gårdbutikker, som byder på alt fra friskmalet mel fra små lokale møllerier til frisk kød fra lam, kalv og gris. Men der findes faktisk også økologiske gårdbutikker i hovedstadsområdet. Find de mange gårdbutikker på Sjælland her. 

Gårdbutikker på Vest- og Sydsjælland

Gårdbutikker i Hovedstadsområdet og Nordsjælland

Gårdbutikker på de danske øer

Holder du en forlænget weekend eller har du et sommerhus på nogle af de naturskønne danske øer, så er det simpelthen et must at besøge de lokale gårdbutikker, når du skal købe ind til en let frokost eller aftensmad. Find vores liste over gårdbutikkerne på de danske øer her. 

Gårdbutikker på de danske øer

Læs også: De bedste tips, hvis du holder ferie i Danmark