
Kød og fjerkræ
Andelevermousse med enebær
Skru op for gourmet-følelsen i juletiden med denne lækre andelevermousse med enebær!
Torsdag, 12. oktober 2017 - 11:42 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Imponer dine gæster med den lækreste andelevermousse med enebær. Moussen er helt perfekt som tilbehør til julemaden.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Se hvordan du laver traditionel julemad uden stress
Andelevermousse med enebær
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave andelevermousse med enebær:
- 4 skalotteløg
- Olivenolie
- 600 g andelever
- 8 enebær
- 1½ dl hvid portvin
- 300 g tempereret smør
- Salt og peber
- 2 blade husblas
- 2 dl portvin
- Enebær til pynt
- 2 laurbærblade
Sådan laver du andelevermousse med enebær
- Hak skalotteløgene fint.
- Opvarm olivenolie på en pande.
- Svits løgene til de er klare.
- Tilsæt andelever som brunes på alle sider.
- Mas enebær i en morter og tilsæt dem på panden.
- Hæld portvin ved og ryst panden godt.
- Lad al alkoholen fordampe og kog ind til væden på panden er sirupsagtig i konsistensen.
- Afkøl andeleveren til det er lunt. Skær smørret i terninger og hæld dem i en foodprocessor.
- Blend lun andelever med det tempererede smør til det er ensartet og cremet.
- Krydr med salt og peber. Hæld moussen på glas og lad den afkøle.
- Læg gelatine i blød i koldt vand i 15-20 min.
- Lun herefter portvin i en gryde.
- Vrid gelatinen fri for vand og pisk den i den varme portvin.
- Hæld forsigtig portvinen over moussen.
- Pynt med enebær og laurbærblade.
- Stil andemoussen på køl, gerne en dag i forvejen.
- Server med salat med mangold og hindbærvinaigrette, ristet hvedebrød eller rugbrød.
Læs mere om: