
Bag din egen leverpostej
Hjemmebagt leverpostej er en helt særlig luksus, som du skal unde dig selv til julefrokost eller som hverdagsforkælelse.
Det er efterhånden sjældent, at man bliver budt på hjemmebagt leverpostej, og det er både synd og skam. Den hjemmelavede version smager nemlig meget bedre end supermarkedets, og du er selv herre over, hvad den indeholder. Derfor synes vi i det mindste, at du til den årlige julefrokost eller en anden sjælden gang skal forkæle dig selv og dem du holder af med en dejlig nylavet leverpostej. Den varme postej vil helt sikkert få dine gæster til at bede om endnu en portion, så husk at lave nok.
Tip: Spis hjemmelavet leverpostej med dette rugbrød!
HJEMMELAVET LEVERPOSTEJ MED TIMIAN OG ÆBLER
3-4 små glas
Det skal du bruge til hjemmelavet leverpostej:
- 40 g smør
- 4 spsk. mel
- ¼ bundt timian
- 3 dl fløde
- 600 g svinelever (Kan skiftes ud med kalve- eller fuglelever)
- 200 g spæk
- 100 g løg, ca. 2 stk.
- 1 fed hvidløg
- 1 æble i små tern
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. knust peber
- 1 æg
- ekstra æble og timian til toppen af postejen
Smag også: 10 gode retter til julefrokost
Sådan laver du hjemmelavet leverpostej:
- Smelt smørret i en gryde, hæld mel og timian i smørret, og varm det godt igennem ved svag varme i 5 minutter.
- Tilsæt fløden, og kog det hele igennem til en tyk opbagning.
- Hak lever, spæk, løg og hvidløg igennem en kødhakker, rør det godt sammen med æblet, saltet, peberet og ægget.
- Rør opbagningen sammen med leverblandingen, og fordél massen i glassene.
- Bag postejerne i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 30- 40 minutter i et vandbad.
- Servér leverpostejen med surt og brød. Kan spises varm eller kold.
Se flere gode retter til julefrokost-menuen her
Julefrokost-retter


Hjemmelavet anderillette
Brug rester af juleanden til at lave en skøn anderillette, der kan holde sig længe. Find opskriften her!


Klassisk flæskesteg
Få Michelinkok Thomas Hermans opskrift på den perfekte flæskesteg med sprøde svær. Du finder den her!


Hjemmelavet rugbrød med nisseøl
Gør julefrokosten ekstra god ved at servere saftigt hjemmebagt rugbrød med nisseøl. Find opskriften her!


Hjemmelavet løgconfit
Det tager ingen tid at lave den her lækre løgconfit, og den kan holde sig fra længe før jul og til længe efter. Du finder opskriften her!


Hjemmebagt leverpostej
Hjemmebagt leverpostej er en helt særlig luksus, som du skal unde dig selv til julefrokost eller som hverdagsforkælelse. Find opskriften her!


Hjemmesyltede rødbeder
Sylt selv dine rødbeder med den her nemme opskrift på smagfulde syltede rødbeder. Find den her!


Hjemmemarinerede sild
Sild skal der til! Her i en pikant tandoorimarinade, der smager helt anderledes og mere eksotisk end den sædvanlige karrysild, vi stiller på bordet. Find dem her!


Hjemmelavede medisterpølser
Selv uden den store pølsemager med foodprocessor og pølsepresser, kan du sagtens lave en hjemmelavet medister. Find opskriften her!


Stegte sild
Der må ikke mangle stegte sild i eddike til den årlige julefrokost! Heldigvis er julestemningen sikret med denne opskrift på stegte sild i eddike med dildstuvede kartofler. Find den her!


Send inspirationen videre
Husk, at du kan give et abonnement i julegave, pakkekalender eller adventsgave til én du holder af. Klik her og se, hvilke magasiner og ugeblade du kan vælge imellem!
Relaterede artikler