
Braiseret lammeskank
Få opskriften på braiseret lammeskank serveret med løg og rodfrugter.
Braiseret lammeskank
(4 personer)
- 4 lammeskanke m. ben a 300-400 g
- 800 g løg og rodfrugter
- 1 fl. vin (rød eller hvid)
- lidt smør
- salt og peber
Skræl løgene og skyl rodfrugterne. Skær begge dele i grove stykker. Rens lammeskankene og puds dem af ved benene, så overflødigt fedt og sener fjernes.
Fordel løg og rodfrugter i en bradepande og læg lammeskankene ovenpå og hæld vinen ved.
Drys med salt og peber og braiser dem i ovnen ved 165°, til de er møre. Ca. 1½ time i alt.
Skankene kan også tilberedes oven på løg og rodfrugter i en gryde under låg. Regn også her med 1-1½ time i alt. Men hold i begge tilfælde øje med skankene undervejs.
PERNILLE RASMUSSEN |
Efter tilberedningen hældes væden fra bradepanden og sigtes op i en gryde. Smag den til med salt og peber og evt. smør og krydderier, mens den koger lidt ind.
Server skankene med løg og rodfrugter portionsvis eller i et stort fad og server saucen som tilbehør.
Tips
Lammeskanke kan købes eller bestilles hos alle velassorterede slagtere.
Tilbehør til skankene kan variere efter årstiden. Men om efteråret serverer Pernille dem med grillede rodfrugter og efterårsbær.
SE OGSÅ: Få inspiration til dit påskebord her!
Kongenshus Kro og Hotel |