
Kød og fjerkræ
Brug julens rester til lækre retter
Skulle du imod alle odds ikke få spist op i juledagene, så tryl resterne om til nye lækre retter. Prøv fx pasta med rødkål, flæskesteg-valnødder og estragongremolata. Gorm Wisweh fra Gorms Pizza viser hvordan.
Onsdag, 24. december 2014 - 21:05 - af Gorm Wisweh og Lene Lykke Hovmand
Julen er højtid for madspild, men der er der absolut ingen grund til, hvis det står til Gorm Wisweh, som er manden bag gourmetpizzakæden Gorms Pizza. Han er en mester i at udnytte alle de gode råvarer og rester af ande- og flæskesteg til lækre hverdagsretter med smag af jul - og lidt af Italien. Her får du hans opskrift på restemad, der kombinerer resterne af kål og steg med valnødder og gremolata. God jul fra Italien!
Prøv også: Opskrift på flæskesteg i ovn med sprøde svær
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Pasta med rødkål og resterne af flæskestegen, valnødder og estragongremolata
4 personer
Ingredienser:
400 g spaghetti el. fettucine
400 g flæskesteg (eller god bacon, hvis I har spist op)
¼ rødkålshoved
1 porre
½ dl hvidvin
1 spsk. mascarpone
1 dusk estragon
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 håndfuld valnødder
Få også Gorms opskrift på: julepizza med and
Sådan gør du:
- Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, til den er al dente.
- Skær stegen i små tern, og rist dem sprøde i lidt olie.
- Skær imens rødkålen og porren i tynde strimler.
- Smid porren op til grisen, vend rundt et par gange, og lad derefter rødkålen følge trop.
- Smid hvidvin på, og lad det simre lidt væk.
- Hæld nu den færdigkogte pasta op på panden sammen med en skefuld mascarpone, og kast det hele grundigt rundt.
- Hak estragon, hvidløg og masser af citronskal godt sammen.
- Servér julepastaen i dybe tallerkener, og drys med gremolata og hakkede valnødder.
- Få også opskriften på: flæskesteg med grønkålssalat
Læs mere om: