
Kød og fjerkræ
Dampet Shao Mai
Delikate små dejpakker med svinekød, rejer og shitakesvampe
Torsdag d. 25. marts 2010 - af Rex Features, fotos: All Over Press
(4 personer)
1 pakke wonton-plader
Fyld
6 tørrede shitakesvampe
1½ kop kinakål
2 tsk salt
500 g hakket svinekød
125 g rejer
8 vandkastanjer
2 spsk kyllingefond
2 spsk sesamolie
2 spsk soja
1 spsk risvin
1 tsk tapioka-mel
1 tsk frisk ingefær
1 forårsløg
½ spsk sukker
Læg de tørrede svampe i blød i min. 1 time. Hæld udblødningsvandet fra. Hak vandkastanjerne, kinakålen, rejerne og de udblødte svampe. Hak frisk ingefær og forårsløg fint. Rør det hakkede kød sejt med salt og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør farsen glat. Fordel fyldet på dejpladerne og form dem i runde små bidder. Toppen skal være uden dej. Damp din shao mai i ca. 5-6 minutter.
Se video: Vine til asiatisk
Drik te til maden som de gør i Kina | |
Dampet rejedumpling Xia Jiao |
Læs mere om: