
En god gryderet til kolde dage
Find din favorit-gryderet blandt vores 9 gode opskrifter på klassiske gryderetter med oksekød, svinekød, lam og kylling.
Gryderetten er blevet lavet helt tilbage i oldtiden. Ordet gryderet er en betegnelse for sammenkogte retter. Mange gamle danske retter er blevet tilberedt, men netop denne metode, heriblandt kalvefrikassé, forloren skildpadde og mange flere. Der findes mange internationale gryderetter, som danskerne her taget til sig. Fra Frankrig har vi blandt andet fået Boeuf bourguignon, Coq au vin og lammeragout, fra Ungarn har vi fået Gullash og fra Texas i USA har vi blandt andet fået Chili con carne. Så man kan sige at vi danskere er ret så vilde med konceptet.
Smag også: kylling i hvidvin med estragon
På kolde efterårs- eller vinterdage er der ikke noget bedre end at komme hjem til et køkken, der dufter af aromatisk simremad. Den slags gryderet, der kræver gode råvarer og ellers bare passer sig selv, mens du laver det, du har lyst til. Det gode ved gryderetter er nemlig, at de bare skal have tid. De kan både laves med oksekød, svinekød, kylling, lam og helt uden kød, og det betyder ikke så meget, om du mangler en enkelt ingrediens. Hovedsagen er, at den får tid til at simre og frigive alle de dejlige smagsindtryk.
Smag også: 6 bud på en lækker gryderet til vintermånederne
Find din gryderet blandt disse 9 gode simreretter
Bladr igennem billederne i galleriet, og find den gryderet, der passer til indholdet i dit køleskab, dine smagsløg og dit ambitionsniveau.
Prøv også: Oksetyksteg i ovn med svampe og æbler
Gryderet


Den bedste opskrift på braiserede svinekæber


Mørbradgryde med svampe
Mørbradgryde er en gammel kending fra 70'erne, som bare aldrig gå af mode og som især er populær i de kolde årstider. FIND OPSKRIFTEN HER!


Himmelsk coq au vin
Coq au vin betyder 'hane i rødvin' og udtales “kåk o vang”. Er du til simremad af fransk karakter, så vil retten coq au vin lige være sagen! Imponér dine gæster, og servér en hovedret, hvor kylling og vinen er i samspil. Smagen er på en gang delikat og kraftig. Brug en ekstra god og fyldig rødvin til at tilberede kyllingelårene i. FIND OPSKRIFTEN HER!


Chili con carne i luksusversion
Få er chili con carne-opskrift lavet på de bedste råvarer. Godt oksekød, mørk chokolade og friske krydderurter er hemmeligheden bag denne fantastiske chili son carne. FIND OPSKRIFTEN HER!


Oksegryderet med rodfrugter og svampe
Skøn og mættende oksegryderet der er perfekt til en hverdag, hvor du bruger lidt tid om morgenen på at gøre retten klar og sætter den i ovnen. Den skal stå i 7-8 timer, så når du kommer hjem senere på dagen, er det bare at tage retten ud og sætte den direkte på middagsbordet. FIND OPSKRIFTEN HER!


Klassisk indisk gryderet
Ovnbagt biryani er en klassisk ret i Indien, hvor den især er populær ved bryllupper og andre store fester. Det er et stort arbejde at give sig i kast med, men det er ikke svært, og retten smager utrolig godt. Under det sprøde låg gemmer sig en gryderet med lam, ris og masser af hotte krydderier. FIND OPSKRIFTEN HER!


Gryderet med langtidsstegt svinekød
Der findes næsten ikke noget bedre end langtidsstegt svinekød, der falder fra hinanden på tallerkenen og smelter i munden. Med den her opskrift på langtidsstegt svinekød i en smagsgod gryderet får du lige præcis den smagsoplevelse. FIND OPSKRIFTEN HER!


Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Oksetyksteg er faktisk en mager udskæring, der kommer fra den øverste del af bagbenet. Du kender den sikkert fra oksemedaljoner eller carpaccio, men den kommer for alvor til sin ret i denne udgave, hvor den gode oksetyksteg får lov at stege i ovnen i halvanden time og suger saft, kraft og smag fra løg, svampe og krydderurter. FIND OPSKRIFTEN HER!


Marokkansk gryderet med kylling og kikærter
En marokkansk gryderet med lækre krydderier, som du enten kan lave med okse- eller lammekød. FIND OPSKRIFTEN HER!


Godt tilbehør til gryderetter
Kartofler er lækkert tilbehør til gryderetter, og vi har samlet 10 lækre måder at tilberede kartofler. FIND DEM HER!


Grydebrød til gryderetten
Et godt stykke brød er også altid godt til gryderetter, og det her saftige brød er nemt at lave. FIND OPSKRIFTEN HER!