
Flæskesteg med grønkålssalat, gedeost, pære og ristet rugbrød
Fedt, sødt, sprødt og syrligt i denne opskrift på flæskesteg. Et godt alternativ til tilbehør, hvis man gerne vil prøve noget lidt udover den traditionelle rødkål og brunede kartofler.
Synes du også den traditionelle flæskesteg trænger til en opdatering? I stedet for de sædvanlige kartofler, rødkålen og den fede brune sovs giver vi dig forslag til alternativt tilbehør til din flæskesteg.
Det er julet uden at være tungt og traditionelt, når du serverer flæskesteg med frisk grønkålssalat med gedeost, ristet rugbrød og pære.
Flæskesteg med grønkålssalat
4 personer
Det skal du bruge
600-800 g svinekam
Salt
200 g grønkål
2-4 skiver rugbrød
1 pære
120 g gedeost, fx Tebstrup gedeost i olie
1 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
Salt og sort peber
Læs også: Klassisk rødkålssalat med appelsin og nødder
Modeugen dag 2: Nordjysk mode med kant


Copenhagen Fashion Week 2010
Peter Jensen S/S11


Copenhagen Fashion Week 2010
Peter Jensen S/S11


Copenhagen Fashion Week 2010
Peter Jensen S/S11


Copenhagen Fashion Week 2010
Peter Jensen S/S11


Copenhagen Fashion Week 2010
Peter Jensen S/S11
Relaterede artikler
Sådan gør du
Flæskesteg: Tjek at svinekammen er ridset i sværene, eller gå over med skarp kniv, og drys med salt godt ned mellem sværene.
Sæt din flæskesteg på en bagerist i ovnen ved 220-230° med en bradepande med ½ liter vand i nednunder. Steg kødet i 15-20 min., indtil sværen har taget farve og virker sprød, steg dernæst videre ved 180° i ca. 1 time, indtil centrumtemperaturen er ca. 68°.
Lad den færdigstegte flæskesteg hvile i 10 min., inden du skærer den.
Grønkålssalat: Pluk bladene af grønkålen, riv dem i små stykker, og skyl dem godt i koldt vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Rist rugbrødet sprødt på en brødrister eller i ovnen under grill, og bræk det i små stykker.
Halver pæren, og skær den i tynde skiver, skær osten i mindre stykker.
Andesteg med æbler, timian og rosiner
Vend grønkålen med først æbleddike, så olivenolie, salt og peber, vend derefter forsigtigt ristet rugbrød, pære og ost i din grønkålssalat.
Anret skiver af flæskesteg sammen med grønkålssalat, og server med brød eller stegte kartofler.
Server flæskesteg med grønkålssalat som en julet hverdagsret i december.
Sammensæt en hel eksotisk og fræk julefrokost med de fem lækre retter i galleriet nedenfor.